Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Průvod sběračů odpadků po roce vyčistil město

Šestý ročník ryze budějcké akce Odpad fest se konal tento týden ve středu v prostorách kampusu Jihočeské univerzity. Průvod sběračů odpadků ale ještě před tím prošel napříč Budějcemi, aby vyčistil ulice krajského města. Oproti loňskému roku v něm šlo méně lidí - přibližně pět set.

Tradiční průvod, který předcházel kulturnímu odpoledni a večeru v univerzitním kampusu, se vydal přes Lannovu třídu přes sady do Krajinské a na náměstí Přemysla Otakara II., kde se konalo hromadné focení z Černé věže.

Dále pokračoval na Sokolský ostrov a přes Stromovku až do areálu Jihočeské univerzity, kde bylo pro sběrače připravené občerstvení a hudební produkce. I když se průvodu zúčastnilo méně lidí, než vloni, klesl i počet odpadků, které sběrači posbírali.

O živou hudbu se postaraly čtyři kapely, které hrály od půl páté odpoledne až do desáté hodiny večerní. Diváci si mohli užít také vystoupení taneční skupiny Cetare. Největší návštěvnost však zaznamenal koncert Rockyho Leona, který sledovala zaplněná louka.

Festivalu přálo krásné počasí a organizátoři opět dokázali spojit příjemné s užitečným. Účastníci průvodu navíc měli jako odměnu levnější pivo.

6. Odpad fest 2014

Čtvrtek, 22. května 2014, 20:35

Odpad fest 2014
Odpad fest 2014

Autoři

Štítky Odpad fest, České Budějovice, festival, hudba, sběr odpadků, odpad, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Černá věž, Náměstí Přemysla Otakara II., Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Sběr odpadků a likvidace černých skládek s úklidem bordelu po bezdomovcích. Myslím si, že jim patří poděkování nás všech za tuto iniciativu. Jen toho bordelu co na zrušeném tankodromu v Č. Dvorech zanechali bezdomovci a nejen oni. Je s podivem kolik "lidí" je ochotno svůj bordel přemístit do tohoto prostoru. Od konce loňského roku je zde vymezen prostor chráněné oblasti. Jak si někteří tento pojem vysvětlují, je zarážející. Zakládají se zde ohníčky s konzumací alkoholu a grilováním na ohni, odpad nikdo z nich nesebere a ani neodnese. Nestačí pálit suché dřevo, kácí se zde zelené stromy, ve velkém olupuje kůra bříz, jezdí se zde na motocyklech a čtyřkolkách. Vzniklé jezírko po palpostu tanku, kde jsou lekníny, je pravidelně znečišťováno všemožným odpadem. Každý rok na jaře se zde objeví podnikatel co v prostoru naproti Arpidy stříhá březový porost i s břízkama. Na trhu prodává březová košťata. Na mnoha místech jsou zbytky brlohů bezdomovců s kupama bordelu. Od hlídky MěP jsem se dozvěděl, že o nich vědí a pohyb osob monitorují. Co je to platné, když je nikdo nedonutí k úklidu toho bordelu co sem natahají. Ještě jedno připomenutí pro sběrače. Za pečovatelským domem pro bohaté důchodce, v prostoru hráze vyschlého rybníka, jsou dvě velké hromady nasbíraného odpadu. Prosím, nechte je v nejbližší možné době odvézt. Než je bezdomovci opět rozeberou. Pro MěP, zaměřte se spíš na občany devastující zde toto prostředí a ne jen na babky a dědky venčící zde své psy. Venčí psy mimo zástavbu a neznečišťují sídliště. Ještě jednou Vám sběrači odpadu děkuji za to, že uklízíte bordel po druhých "lidech". Sám se taky snažím pomáhat.

Pátek, 23. května 2014, 12:01Odpovědět

Průvod sběračů odpadků po roce vyčistil město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.