Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rada rozhodla o kinu Kotva, Domu umění i trzích

Budoucnost několika budějckých kulturních aktivit určili na svém jednání členové rady města. Rozhodnuto je o provozovateli kina Kotva, Domu umění i o pořadateli trhů na náměstí.

Z výběrového řízení na desetiletý pronájem kina Kotva rozhodnutím rady vyšel vítězně dosavadní nájemce Jan Turinský. Rada potvrdila i zachování dotace ve výši 1,2 milionu korun. Druhý účastník výběrového řízení – sdružení Žanety Sýkorové a Davida Trávníčka, o jehož záměrech Budějcká Drbna informovala, nebyl nakonec do řízení zařazen, protože údajně nebylo zřejmé, jde-li o účastníka jednoho nebo dva. Výsledek řízení tedy dopadl podle očekávání...

A podle očekávání dopadlo i jmenování staronového šéfa Domu umění na Náměstí Přemysla Otakara II. Ve své činnosti bude v dalších deseti letech pokračovat Michal Škoda, který staví dramaturgii galerie na současném umění a architektuře.

Jediná změna nastala u pořadatele tradičních jarních a švestkových trhů na náměstí. Ve výběrovém řízení byl ze dvou přihlášených účastníků vybrán Pavel Řeháček, který už trhy v minulosti pořádal. Zklamáním ale byly letošní Jarní trhy, které ovšem ovlivnilo nevlídné, studené počasí. Doufejme, že nový pořadatel dokáže se svatým Petrem uzavřít lepší smlouvu na zajištění hezkého počasí.

Loňské Vánoční trhy, které byly Budějčáky hodnoceny celkem pozitivně, pořádala brněnská firma RK Invest. Ta se ujme jejich organizace i letos.

Štítky kino, výběrové řízení, umění, Přemysl Otakar II., Dům umění, Michal Škoda, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Rada rozhodla o kinu Kotva, Domu umění i trzích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.