Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Registrace do Šachu Lannova je v plném proudu

Šach Lannův je šachový turnaj, jehož první ročník odstartuje za necelé tři týdny - v sobotu 5. července. Cena pro absolutního vítěze Šachu Lannova je velmi zajímavá, a to 50 000 Kč v hotovosti! Jméno vítěze každého ročníku bude navíc vygravírováno na podstavec speciálně vyrobeného poháru.

Čtyřiceticentimetrový pohár je vyrobený z lípy srdčité řezbářem Janem Valkem. Tělo poháru obsahuje skrytou výduť, do které bude ukryt datový nosič se vzkazy občanů města jako poselství dalším generacím, dobový výtisk lokálního deníku, drobné upomínkové předměty a informace vázající se k městu České Budějovice a Budějovickému Budvaru, jakožto k partnerům tohoto projektu.

Registrace účastníků Šachu Lannova probíhá do 30. června 2014. V prostorách kavárny pak bude od první červencové soboty každou další sobotu v 10 hodin vyhrazen šachový stůl pro registrované účastníky. Veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách Kavárny LANNA.

Občanské sdružení České Budějovice Vojtěcha Adalberta Lanny, které Šach Lannův pořádá společně s partnery, kterými jsou Město České Budějovice, Budějovický Budvar a Kavárna LANNA, má velký zájem na posílení odkazu českobudějovického rodáka Vojtěcha Adalberta Lanny. Významného průmyslníka, loďmistra, stavitele a mecenáše, který se významně zasloužil o rozkvět města České Budějovice a je s ním neodmyslitelně spjat.

Jedná se o kulturní projekt akcentovaný na odkaz českobudějovického rodu Lannů, jejichž dobový věhlas byl srovnatelný s rodem Baťů ve Zlíně. Tato kulturní aktivita je celoroční a je spojena se šachovou hrou široké laické veřejnosti s cílením na mládež a seniory. Osvětové hry se tedy bude moci účastnit jakýkoliv občan města České Budějovice pod podmínkou čestného prohlášení nečlenství v šachové asociaci či profiorganizaci. Účast v klání není nikterak omezena věkem ani pohlavím.

„Odkazem Vojtěcha Adalberta Lanny chceme zkvalitnit a obohatit kulturní život ve městě, vylákat občany města z jejich domovů a netradičně tak oživit kulturní dění,“ říká předsedkyně občanského sdružení Jitka Holoubková.

Hra, u které je základem přemýšlení, je synonymem pro vážnost, patriotismus a uvědomění si historie města a jejich významných osobností. Pro úspěšné zavedení a dodání projektu patřičné hodnoty využilo občanské sdružení možnosti tento kulturní projekt organizovat v prostorách Kavárny LANNA u Dlouhého mostu, naproti Lannově loděnici a Lannovu přístavu. Kavárna LANNA je celým svým provozem spjata s rodem Lannů v Českých Budějovicích.

„Pořádáním kulturních, společenských a sportovních akcí se tak naše sdružení snaží občany našeho města více zapojit do veřejného života. Proto v rámci tohoto projektu srdečně zveme všechny laické šachisty k účasti na Šachu Lannově,“ dodává Jitka Holoubková na závěr.

PR text

Štítky Šach Lannův, Kavárna Lanna, České Budějovice Vojtěcha Adalberta Lanny, občanské sdružení, České Budějovice, projekt, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registrace do Šachu Lannova je v plném proudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.