Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rekonstrukce třech budějckých ulic bude stát 26 milionů

Tři významné investiční akce na území Budějc za téměř 26 milionů korun začnou po nadcházejícím víkendu. Postupně budou obnoveny ulice Generála Svobody v úseku L. B. Schneidera - Pivovarská, Edvarda Beneše mezi Ledenickou a Pohůreckou a také vnitroblok Jindřicha Plachty.

Ulice Generála Svobody se dočká výměny a úpravy trasy kanalizace, vodovodu, přípojek a veřejného osvětlení a také obnovy komunikace včetně odvodnění, chodníků a zeleně. Náklady představují částku 7 117 000 korun.

V ulici Edvarda Beneše budou odstraněny bodové závady na stávající komunikaci, dojde k obnově konstrukčních vrstev a povrchů vozovky, parkovacích stání, chodníků a přidružených ploch. Vyměněno bude nevyhovující potrubí vodovodních řadů a kanalizačních sběračů, kabely a svítidla veřejného osvětlení. Akce bude stát 10 199 000 korun.

„Obě tyto stavby budou dokončeny do 30. listopadu,“ konstatuje náměstek primátora Kamil Calta.

O měsíc dříve, tedy do 31. října, by měla skončit rekonstrukce vnitrobloku ulice Jindřicha Plachty za 8 347 500 korun. „Tam bude upravena vozovka, parkoviště a chodníky. Zároveň dojde i k výměně stávajícího vodovodu včetně přípojek,“ popisuje náměstek.

Všechny uvedené stavby jsou součástí Tematického integrovaného plánu rozvoje města a jsou podpořeny z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad, který je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj.

„Po dobu stavby bude možnost parkování velmi omezena, proto žádáme občany o pochopení a shovívavost,“ uzavřel Kamil Calta.

Tisková zpráva

Štítky rekonstrukce, Generála Svobody, Edvarda Beneše, Jindřicha Plachta, Edvard Beneš, Jindřich Plachta, chodník, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Havel

Hm, a kdy začnou opravovat nejhůře vypadající silnici v Č.B. a to O.Nedbala? Od 1988, co jsem chodil na Oskarku na základku si nepamatuju, že by jí kompletně rekonstruovali a nebo aspoň nový asfalt. I některé polní cesty vypadají lépe než tohle...

Čtvrtek, 18. července 2013, 12:59Odpovědět

Rekonstrukce třech budějckých ulic bude stát 26 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.