Restaurace Olivier zažije invazi humrů a krabů

Zcela netradiční gastronomický zážitek nabídne ve zbytku tohoto týdne budějcká restaurace Olivier. Tým zkušených kuchařů pod vedením Roberta Buriana připraví speciální menu delikates z čerstvých humrů a krabů, které bude k dostání od čtvrtka do neděle.

Budějčáci si v minulosti mohli zajít na humra do Vin de Café, nyní bude tradice pokračovat právě v Olivieru na Husově třídě. Přesto je tato delikatesa pro místní stále takřka neznámá.

„Oproti minulým letům jsme tentokrát do nabídky přidali i kraba. Ochutnat budete moci maso z nohou sněžného kraba, který mívá rozpětí klepet třeba až tři metry. To je jedna z největších specialit,“ zve do restaurace Olivier její šéfkuchař Robert Burian.

Všechny suroviny budou čerstvé, humři a krabi jsou vyloveni ze severních vod u amerického kontinentu. Do České republiky je přepravuje letadlo živé, zachlazené v bednách.

A na co se můžou návštěvníci Oliviera v dalších dnech těšit? Humr se dá jíst jak teplý - uvařený, upečený nebo ugrilovaný, tak i studený. K dostání budou obě varianty.

„Z klepet se dají dělat polévky, fond lze použít pro humrovou majonézu. Ochutnat můžete přijít třeba krabí salát, studený ceviche z humra a tuňáka či teplého zapečeného humra s omáčkou Thermidor. Podle našich zkušeností jsme do jídelního lístku vybrali ty nejoblíbenější úpravy,“ řekl ještě Robert Burian.

PR text

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Invaze humrů a krabů, restaurace Olivier, Husova třída, České Budějovice, Robert Burian, Česko

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.