Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Restaurace Olivier zažije invazi humrů a krabů

Zcela netradiční gastronomický zážitek nabídne ve zbytku tohoto týdne budějcká restaurace Olivier. Tým zkušených kuchařů pod vedením Roberta Buriana připraví speciální menu delikates z čerstvých humrů a krabů, které bude k dostání od čtvrtka do neděle.

Budějčáci si v minulosti mohli zajít na humra do Vin de Café, nyní bude tradice pokračovat právě v Olivieru na Husově třídě. Přesto je tato delikatesa pro místní stále takřka neznámá.

„Oproti minulým letům jsme tentokrát do nabídky přidali i kraba. Ochutnat budete moci maso z nohou sněžného kraba, který mívá rozpětí klepet třeba až tři metry. To je jedna z největších specialit,“ zve do restaurace Olivier její šéfkuchař Robert Burian.

Všechny suroviny budou čerstvé, humři a krabi jsou vyloveni ze severních vod u amerického kontinentu. Do České republiky je přepravuje letadlo živé, zachlazené v bednách.

A na co se můžou návštěvníci Oliviera v dalších dnech těšit? Humr se dá jíst jak teplý - uvařený, upečený nebo ugrilovaný, tak i studený. K dostání budou obě varianty.

„Z klepet se dají dělat polévky, fond lze použít pro humrovou majonézu. Ochutnat můžete přijít třeba krabí salát, studený ceviche z humra a tuňáka či teplého zapečeného humra s omáčkou Thermidor. Podle našich zkušeností jsme do jídelního lístku vybrali ty nejoblíbenější úpravy,“ řekl ještě Robert Burian.

PR text

Štítky Invaze humrů a krabů, restaurace Olivier, Husova třída, České Budějovice, Robert Burian, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace Olivier zažije invazi humrů a krabů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.