Zcela netradiční gastronomický zážitek nabídne ve zbytku tohoto týdne budějcká restaurace Olivier. Tým zkušených kuchařů pod vedením Roberta Buriana připraví speciální menu delikates z čerstvých humrů a krabů, které bude k dostání od čtvrtka do neděle.
Budějčáci si v minulosti mohli zajít na humra do Vin de Café, nyní bude tradice pokračovat právě v Olivieru na Husově třídě. Přesto je tato delikatesa pro místní stále takřka neznámá.
„Oproti minulým letům jsme tentokrát do nabídky přidali i kraba. Ochutnat budete moci maso z nohou sněžného kraba, který mívá rozpětí klepet třeba až tři metry. To je jedna z největších specialit,“ zve do restaurace Olivier její šéfkuchař Robert Burian.
Všechny suroviny budou čerstvé, humři a krabi jsou vyloveni ze severních vod u amerického kontinentu. Do České republiky je přepravuje letadlo živé, zachlazené v bednách.
A na co se můžou návštěvníci Oliviera v dalších dnech těšit? Humr se dá jíst jak teplý - uvařený, upečený nebo ugrilovaný, tak i studený. K dostání budou obě varianty.
„Z klepet se dají dělat polévky, fond lze použít pro humrovou majonézu. Ochutnat můžete přijít třeba krabí salát, studený ceviche z humra a tuňáka či teplého zapečeného humra s omáčkou Thermidor. Podle našich zkušeností jsme do jídelního lístku vybrali ty nejoblíbenější úpravy,“ řekl ještě Robert Burian.
PR text
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.