Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sušené rybí maso poprvé k ochutnání na hrázi rybníka

Budějcká Drbna zve o víkendu na dvě zajímavé akce, které se sice nekonají v regionu, na Třeboňsko to ale je coby kamenem dohodil. Až do neděle bude živo na hrázi rybníka Rožmberk díky výlovu, sobotu si pak ještě zpestříte premiérou koncertu Bárny a přátelé na zámku.

Na hrázi největšího českého rybníka je ode dneška frmol jako v úle. Slavnostní výlov se ponese v duchu dobrého jídla, o které se postarají nejenom Třeboňské baštýřky. Poprvé bude letos představena novinka v podobě sušeného rybího masa.

„Jihočeské Jerky se vyrábí z našich kaprů, které se filetují a poté se maso upraví na pásky, suší se a nakonec jemně vyudí. Je symbolické, že právě na hrázi rybníka Rožmberk budou moci návštěvníci sušené kapří maso ochutnat poprvé,“ řekl předseda představenstva třeboňského rybářství Josef Malecha. Celá akce potrvá až do neděle 13. října.

Velká muzikantská jam session se odehraje v sobotní podvečer v třeboňské Nové galerii. V rámci vernisáže mezinárodní výstavy umění s názvem Proč jsme tady, kde si společně s různými kapelami zahraje Pavel ´Bárny´ Barnáš, člen pražské filharmonie, na violoncello něco z jejich repertoáru. Účast potvrdili již Třeboňští pištci, Bonsai č. 3, Pepa Müller a další.

Návštěvníci koncertu budou tak mít výjimečnou možnost pobavit se žánrově pestrou hudební nabídkou v prostorách bývalých obilných sýpek v podkroví třeboňského zámku. Kapacita prostor je omezená, proto je nutné si rezervovat místo na mailu info@okolotrebone.cz.

Foto: David Veis

Štítky výlov rybníka Rožmberk, Bárny a přátelé na zámku, maso, Rybník Rožmberk, CHKO Třeboňsko, koncert, rybník, Nová galerie, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sušené rybí maso poprvé k ochutnání na hrázi rybníka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.