Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Teplárna definitivně ukončila topnou sezonu

Akciová společnost Teplárna České Budějovice v pátek ukončila po 257 dnech topnou sezonu, která začala vloni 21. září. Její délku prodloužil chladný závěr května a počátek června, poznamenaný navíc v posledních dnech povodněmi.

„Průměrná denní teplota venkovního vzduchu už vystoupila v posledních dvou dnech nad 13 °C a předpověď počasí neočekává pokles ani pro následující den. A podle ministerské vyhlášky o vytápění bytů a nebytových prostor v bytových a nebytových budovách tak lze topnou sezonu ukončit,“ řekl minulý týden v pátek Martin Žahourek, místopředseda představenstva Teplárny.

„Provozně jsme ji zvládli velmi dobře, včetně mimořádné situace posledních dnů, kdy jsme řešili zatopení parovodu a celý teplárenský systém, se v části města musel na nezbytnou dobu odpojit,“ dodal.

Nyní se Teplárna připravuje na pravidelnou údržbu zdrojové části a opravy své teplárenské sítě včetně plánovaných generálních oprav.

Začátek a konec otopného období stanovuje vyhláška Ministerstva průmyslu a obchodu číslo 194/2007 Sb. Podle ní otopné období začíná 1. září a končí 31. května, nebo pokud teplota vystoupí nad 13 °C ve dvou po sobě jdoucích dnech.

Průměrná denní teplota venkovního vzduchu se vypočítá ze součtu teplot v 7, 14 a dvakrát ve 21 hodin. Údaje o vývoji venkovních teplot přebírá Teplárna České Budějovice od Českého hydrometeorologického ústavu.

Tisková zpráva

Štítky Teplárna České Budějovice, konec topné sezony, Teplárna České Budějovice, a.s., Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárna definitivně ukončila topnou sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.