Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Teplárna včera zahájila čtyřdenní odstávku

Necelé čtyři dny, od pátka 18 hodin do úterý 30. července 10 hodin, potrvá pravidelná letní odstávka výrobních zařízení akciové společnosti Teplárna České Budějovice, která slouží kontrole a technické údržbě.

„V této době je celá naše výroba v Novohradské ulici odstavena a tedy mimo provoz, abychom zkontrolovali a opravili všechno, na co v topné sezóně není čas nebo to není ani možné. Musí se provést nutné revize strojního i elektrického zařízení a připravit je na novou topnou sezónu. Pro bezpečnost a spolehlivost dodávek tepla, teplé vody a páry jsou tyto práce a preventivní prohlídky zařízení zcela zásadní,“ řekl Martin Žahourek, místopředseda představenstva Teplárny České Budějovice.

Zákazníci by odstávku ale neměli ani zaznamenat, neboť o dodávku teplé vody se postará Výtopna Vráto. Ta jinak slouží jako tzv. špičkový zdroj, nasazovaný v době největších odběrů.

K přerušení dodávek teplé vody na nezbytnou dobu dojde jen tam, kde se současně provádějí plánované opravy teplovodů a výměníkových stanic. A to jsou pouze individuální případy. V konkrétních místech o tom budou lidé vždy s předstihem informováni letáky.

Obdobné to je i s firemní klientelou, kde například dodávka středního tlaku bude zajištěna podle smluvních dodávek a osobního jednání s odběrateli.

„Léto zdánlivě svádí k odpočinku, ale pro nás to je stejně důležité období jako vlastní topná sezóna. Energetika je provozně velmi náročné odvětví a každé opomenutí nebo zanedbání údržby by se nám později mohlo vymstít,“ dodal Martin Žahourek.

Teplárna je nejvýznamnějším výrobcem a dodavatelem energií v podobě tepla, teplé užitkové vody, páry a elektrické energie v Českých Budějovicích.

Tisková zpráva

Štítky Teplárna, České Budějovice, odstávka, teplo, energie, Teplárna České Budějovice, a.s., teplá voda, Vráto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárna včera zahájila čtyřdenní odstávku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.