Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

U Temelína se bude v sobotu poprvé kouzlit

Soutěž o nejkrásnější kouzelnickou masku, malování na obličej, vystoupení kouzelníka a fakíra nebo lampionový průvod. To jsou hlavní body programu zábavného odpoledne pro děti, které se u Informačního centra Jaderné elektrárny Temelín uskuteční tuto sobotu.

Akce, která bude probíhat od 15 do 20 hodin, je určena pro děti od dvou do dvanácti let, vstup je zdarma a první dvě stovky registrovaných účastníků ušetří i za občerstvení.

Akcí pro veřejnost organizuje temelínská elektrárna v průběhu roku hned několik. Temelínské čarování se však uskuteční pod chladicími věžemi vůbec poprvé. Termín připadl na polovinu května.

„Datum konání jsme zvolili záměrně mezi svátkem čarodějnic a dětským dnem. V obou případech je pro děti nabídka akcí poměrně široká. Teď tak mají další možnost zábavy i mimo tyto vytížené termíny,“ říká Jana Gribbinová, vedoucí Informačního centra Jaderné elektrárny Temelín.

Během odpoledne budou v zámeckém parku u temelínského infocentra probíhat dětské soutěže a návštěvníkům se také představí hned tři dětské umělecké spolky z okolí elektrárny. Celý program zahájí pěvecký sbor Nuzický zvonek z Týna nad Vltavou, své umění předvedou i dva taneční soubory CVČ Poškolák z Hluboké a Městský dům dětí a mládeže z Týna.

Atmosféra se ponese v duchu čar a kouzel. „Děti, které přijdou v maskách, se budou moci zúčastnit soutěže o nejhezčí čarodějnici a čaroděje. Určitě je nějaké magické fígle naučí i kouzelník Martin Čejka,“ představuje Gribbinová další body programu.

Odpolední program ukončí dětská diskotéka a závěrečná přehlídka všech masek v lampionovém průvodu. „V půl osmé vyjde průvod od informačního centra a projde přibližně tři sta metrů zámeckým parkem. Kdo se bude chtít zúčastnit, měl by si přinést vlastní lampion,“ doplňuje vedoucí Informačního centra.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, Informační centrum, Temelínské čarování, maska, Temelín, soutěž, Informační centrum Jaderné elektrárny Temelín, lampion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Temelína se bude v sobotu poprvé kouzlit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.