Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Budějcích se otevřou nové veřejné toalety

Letitý problém jihočeské metropole, který spočívá v nedostatku veřejných toalet, se snaží město postupně eliminovat. Už zítra, v úterý 15. května, se v Českých Budějovicích otevřou dvě nová zařízení.

„Jednak to budou právě zrekonstruované veřejné záchody na konci Krajinské ulice, a pak zcela nové na Sokolském ostrově v sousedství parkoviště,“ říká první náměstek primátora pro ekonomiku a majetek Miroslav Joch: „Turistickou sezonu každoročně doprovázel nářek nad tím, že si v Českých Budějovicích člověk nemá kam odskočit, proto jsme se snažili vyjít vstříc těmto oprávněným požadavkům,“ dodává.

Zároveň Joch vyčísluje, že z celkových nákladůna nové WC, které dosáhly téměř dva miliony korun, získala Správa domů s.r.o. 758 tisíc korun jako dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.

Zařízení nabídne hygienické zázemí návštěvníkům oblíbené relaxační zóny Sokolského ostrova i náhodným turistům. „Kromě klasického vybavení je tu instalováno i WC pro osoby s pohybovým omezením a také přebalovací pult, což ocení především maminky. Vodovodní baterie jsou bezdotykové. Toalety budou k použití bezplatně, pravidelný úklid a zamykání na noc zajistí úklidová firma, vybraná na základě výběrového řízení,“ popisuje vybavení i chod zařízení náměstek Miroslav Joch.

Otevření se dočkají i veřejné záchody v Krajinské ulici. Ty byly uzavřeny v letošním březnu  kvůli nevyhovujícímu hygienickému stavu. Jejich obnova stála dva miliony korun. „Naším cílem je optimalizovat dostupnost veřejných záchodů  kolem historického centra města. Veřejné toalety už máme v obytném domě na Piaristickém náměstí, v KD Slavie, Na Dlouhé louce, u přístaviště za Dlouhým mostem, a po dohodě s provozovatelem budou veřejnosti k dispozici i na Lannově třídě v restauraci McDonaldʼs,“ shrnuje počet potřebných místnůstek náměstek Joch.

Otevírací doba v bezplatných městských veřejných toaletách bude po dobu turistické sezony pravděpodobně od 8 do 20 hodin. Provoz bude zajišťovat již zmíněná Správa domů s.r.o.

Štítky toaleta, České Budějovice, Miroslav Joch, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích se otevřou nové veřejné toalety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.