Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Týně začala dlouho očekávaná rekonstrukce plovárny

Týn nad Vltavou zahájil modernizaci městské letní plovárny. Od roku 2002, kdy povodně zničily bazénovou technologii, je mimo provoz. Městu se podařilo získat na projekt za 60 milionů korun bez DPH příslib padesátiprocentní dotace z ROP Jihozápad na podporu turistického ruchu.

Předmětem veřejné zakázky je výstavba nového moderního multifunkčního plaveckého a rekreačního areálu. Budou zdemolovány a odstraněny stávající poničené provozní objekty i části bazénové vany. Na jejich místě budou vystavěny nové provozní budovy a nerezový bazén s přihřívanou vodou a množstvím vodních atrakcí. Součástí zakázky je i stavební a sadovnická úprava okolí bazénu.

Obyvatelé osmitisícového města měli 12 let po povodních ke koupání jen řeku Vltavu s ne příliš čistou vodou, rybníky a pískovny v okolí. Někteří jezdili na koupaliště v Bechyni a Soběslavi.

Důležitým předpokladem investic v areálu koupaliště bylo získání pozemků plovárny do vlastnictví města převodem od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Vloni pak město získalo příslib dotace.

„Nákladnější nerezové řešení bazénové vany ve špičkové kvalitě se v budoucnu zúročí v nižších provozních nákladech a především výrazně delší trvanlivostí i efektivnějším dodržování hygienických norem,“ uvedl starosta Milan Šnorek. Termín dokončení výstavby je listopad 2014, provoz letní plovárny bude zahájen v roce 2015.

Týn nad Vltavou letos počítá s nejvyššími výdaji a také schodkem rozpočtu za posledních pět let. Příjmy města mají letos činit 141,76 milionu korun, což po odečtení výdajů 236,5 milionu korun představuje schodek 94,75 milionu korun. Týn bude investovat do projektů, na které získal dotace.

V loňském roce se městu s 8150 obyvateli podařilo získat z evropských, národních a krajských zdrojů téměř 74 milionů korun. Peníze půjdou vedle letní plovárny třeba na rekonstrukci muzea a sběrného dvora, na regenerace sídlišť a zateplování městských budov.

Zdroj: ČTK
Foto: www.tnv.cz

Štítky Týn nad Vltavou, letní plovárna, modernizace, koupaliště, dotace, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Vltava, Bechyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Týně začala dlouho očekávaná rekonstrukce plovárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.