Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Včasná resuscitace občanů a policistů zachránila muži život

Ve velké drama se změnila středeční hlídková činnost dvou nadstrážmistrů Davida Pinera a Václava Švece. Oběma policistům a dalším třem občanům patří velké poděkování, protože svým pohotovým a téměř profesionálním zásahem udrželi při životě muže, který měl infarkt.

Když před devátou hodinou večer projížděli policisté poblíž křižovatky ulic E. Rošického a U Rozvodny, všimli si, že na štěrkové cestě směrem k Mladohaklovskému rybníku, stála skupinka tří osob, které se skláněly nad ležícím mužem.

„Policisté ihned zastavili vozidlo a přišli ke skupince. Zjistili, že ležící muž je v bezvědomí. Přítomní volali mobilním telefonem rychlou záchrannou službu. Telefon pak předali policistům, aby se záchrankou dále komunikovali,“ líčila situaci mluvčí jihočeských policistů Štěpánka Uhlířová.

Policisté začali okamžitě s resuscitací. Muž byl v bezvědomí a neměl ani puls.

„Policisté proto s oživováním pokračovali a střídali se s přítomnými muži a to až do příjezdu rychlé záchranné služby. Zároveň přitom ještě lékaře přes mobilní telefon naváděli na místo události,“ dodala Uhlířová.

Záchranáři na místo dorazili asi po deseti minutách a dále pokračovali v resuscitaci, pak se jim podařilo muže po oživení stabilizovat. Poté jej převezli do českobudějovické nemocnice.

„Doktor na místě uvedl, že muž měl pravděpodobně infarkt myokardu a že by bez včasné pomoci a okamžité zahájení resuscitace zemřel. Policisté následným šetřením v nemocnici zjistili, že se jednalo o jedenapadesátiletého muže z Českobudějovicka,“ uzavřela mluvčí.

Štítky policisté, občané, zachrána života, infarkt, resuscitace, Policie ČR, Václav Švec, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včasná resuscitace občanů a policistů zachránila muži život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.