Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ve Čtyřech Dvorech má vyrůst rozsáhlý bytový komplex

Zcela nový komplex se zhruba stovkou bytů v kombinaci s kancelářemi a nebytovými prostory pro obchody a služby začne od příštího roku vznikat ve Čtyřech Dvorech. Město se totiž rozhodlo prodat další velkou část pozemku bývalých kasáren, který v posledních měsících získává jinou tvář.

Nevzhledné budovy, které před lety využívala armáda, byly v roce 2012 srovnány se zemí, a tak v severozápadní části Budějc může postupně růst obytná zóna.

Nedaleko Vrbenských rybníků již funguje Hokejové Centrum Pouzar, minulý týden se tam otevřel rozlehlý volnočasový park a ještě dříve v těsném sousedství Husovy třídy vyrostly dva spojené moderní bytové domy disponující čtyřiceti byty.

„Jelikož město čeká v příštích letech složité období a na kapitálové výdaje bude zbývat málo finančních prostředků, začali jsme významně diskutovat otázku, jak naložit s našimi pozemky v bývalých kasárnách. Zastupitelé se rozhodli části prodat, a tak bylo vyhlášeno výběrové řízení,“ popsal aktuální záměr představitelů radnice 1. náměstek pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Díky nejvyšší nabídce 2620 korun (cena vyhlášená městem byla o 120 Kč nižší) za metr čtvereční zvítězila akciová společnost MANE Holding, která pozemek o rozloze 6600 metrů čtverečních, sousedící s již vybudovaným objektem, nejprve dostane do pronájmu a až po splnění svého záměru ho bude moci odkoupit. Jen díky nájmu si městská pokladna přijde na 825 tisíc korun ročně. Celková plánovaná investice do této lokality pak údajně činí 256 milionů.

„Investor musí splnit požadavky vyplývající jak z územního plánu, tak i studie, kterou jsme si nechali vypracovat. Například parkování by měl řešit v rámci objektu, nikoliv na městských plochách,“ řekla Ivana Popelová, náměstkyně budějckého primátora. Technicky ale s největší pravděpodobností nebude možné, aby kapacita zahloubeného prostoru byla dostačující pro auta všech majitelů bytů.

Stavba tří bloků s devíti samostatnými vchody má probíhat v sedmi etapách. Lokalita se nám líbí, protože je jedním z nejlepších míst pro bydlení v Českých Budějovicích. Poblíž jsou Haklovské a Vrbenské rybníky i nový park. Po vybudování dvou bytových domů bychom rádi pokračovali s další výstavbou. Předpokládáme, že by tady do budoucna mohlo být postaveno zhruba sto bytů v kombinaci s nebytovými prostory, kancelářemi a dalšími službami. Domy budou rozděleny do sekcí, aby výstavba mohla postupovat po částech,“ sdělil realitní manažer společnosti MANE Reality Jan Nedvěd.

Pokud všechno půjde podle původního plánu, výstavba začne příští rok a první byty budou hotové v roce 2016. „Protože ale zatím nemáme ani podepsanou smlouvu s městem, bylo by neseriózní slibovat přesnější harmonogram projektu. Zatím mohou naši zákazníci kupovat bydlení v prvních dvou domech, kde je k prodeji posledních dvanáct bytů o dispozicích 1+kk, 2+kk a 3+kk a velikostech 36 až 112 metrů čtverečních,“ doplnil Nedvěd.

Štítky bytový dům, bytový komplex, Čtyři Dvory, MANE Holding, město České Budějovice, prodej bytů, pozemek, České Budějovice, metr čtvereční, stavba, Jan Nedvěd, Miroslav Joch, MANE HOLDING, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Havel

A co třeba ceny těch bytů? Když jsem viděl ceny bytů u Kooh-i-noru, docela jsem nechápal, jak by se tam někdo mohl za ty ceny vůbec nastěhovat. Pokud tady budou normální ceny, řekněme za průměrně velký 3+1 do 2 milionů, tak by to šlo...

Pátek, 26. září 2014, 10:31Odpovědět

Ve Čtyřech Dvorech má vyrůst rozsáhlý bytový komplex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.