Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Veřejná sbírka pro děti, jejichž matka byla zavražděna

Město Bechyně, na základě podnětu občanů, vyhlásilo na začátku ledna veřejnou finanční sbírku na pomoc nezletilým dětem - devítileté Ivetce a sedmiletému Kubíkovi Vondrouškovým, které přišly 30. listopadu 2013 o oba rodiče. Jejich matka Markéta Fáberová totiž byla zavražděna.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v Bechyni: Ženu usmrtil nožem, policisté ho zatkli

Neštěstí je o to horší, že z hrůzného činu je podezřelý otec obou dětí. Životy Ivetky s Kubíka se tak rázem navždy změnily. „Nikdo a nic nemůže dětem rodiče nahradit. Nikdo a nic nemůže vynahradit chvíle s milovanou maminkou. V tuto chvíli je o děti postaráno tím nejlepším možným způsobem, neboť jsou svěřeny do péče prarodičů Fáberových,“ říkají iniciátoři veřejné finanční sbírky.

Děti však před sebou mají ještě velmi dlouhou cestu, čeká je studium, dospívání a postavení se na vlastní nohy. Během této doby budou sice od státu zabezpečeny, ale čekají je i výdaje a životní situace, na které pravděpodobně nebudou tyto peníze stačit.

„Rádi bychom dali Ivetce a Kubíkovi šanci na hezké dětství a dospívání, a to i s lyžařskými kurzy, dovolenou a prázdninami, tábory a jinými finančně náročnými aktivitami či vybavením. Ačkoli si uvědomujeme, že jim žádná pomoc rodiče nenahradí, chtěli bychom vybrané prostředky z této veřejné sbírky věnovat do speciálního svěřeneckého fondu, ze kterého se dle potřeby budou Ivetce a Kubíkovi vyplácet finanční prostředky. Ty budou také použity například na příspěvky stavebního spoření a v době jejich plnoletosti pak předány Ivetce a Kubíkovi pro snadnější start do života,“ vysvětlují svůj záměr autoři myšlenky.

Pro tento účel byl zřízen zvláštní bankovní účet u České spořitelny, pobočka Bechyně, číslo 3459106339/0800. Veřejná sbírka probíhá do 30. dubna 2014 na celém území České republiky.

„Velké poděkování patří Radě města Bechyně a firmě Micro-Epsilon, které naši myšlenku podpořily, a také všem, kteří nezištně pomáhají a dokazují, že Bechyně je plná dobrých lidí. Děkujeme za vaše dary, děkujeme všem, kdo nejste lhostejní,“ dodávají organizátoři sbírky.

Konání veřejné sbírky bylo osvědčeno Krajským úřadem Jihočeského kraje, čj. KUJCK/234/2014/OLVV-3 ze dne 2. ledna 2014 s právními účinky dnem 3. ledna 2014.

Štítky veřejná finanční sbírka, Ivetka a Kubík Vondrouškovi, Bechyně, vražda, veřejná sbírka, Česká spořitelna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejná sbírka pro děti, jejichž matka byla zavražděna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.