Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za čipované a tetované psy Budějčáci platit nebudou

Majitelé psů, kteří budou mít svého čtyřnohého miláčka trvale označeného elektronickým čipem nebo tetováním a splní ohlašovací povinnost, nemusí od roku 2014 v Budějcích platit dosud povinný poplatek. Příjmy městské kasy klesnou na základě této úlevy o 1,6 milionu korun ročně.

Pejskařům osvobození od poplatku umožní článek 7 odstavce 3 obecně závazné vyhlášky o místních poplatcích schválené budějckým zastupitelstvem minulý týden ve čtvrtek.

„Nezapomínejte ale mikročip zaregistrovat také do některé z veřejně dostupných databází! Bez toho nejsme schopni nalezené zvířátko vracet zpátky jeho majitelům,“ upozorňuje Vladimír Kössl z odchytové a asistenční služby Animal Rescue.

Odpuštění poplatku bude mít samozřejmě dopad i na rozpočet, ale i přesto vedení města trvá na odůvodněnosti tohoto opatření.

„Zákon nám umožňuje, abychom v rámci povinnosti nošení evidenční známky dané obecně závaznou vyhláškou číslo 1/2013, o pravidlech pohybu psů a jiných zvířat na veřejných prostranstvích, čipování nařídili. Myslím, že striktních nařízení je už i tak dost, proto dáváme přednost přirozené motivaci, čili ve zkratce - očipuj a neplať,“ upřesnil Miroslav Joch, náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města.

Štítky čipování, tetování, psi, České Budějovice, osvobození od poplatku, pes, poplatek, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za čipované a tetované psy Budějčáci platit nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.