Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Za neuklizený sníh hrozí firmě .A.S.A. výpověď

Kvůli nesplněným lhůtám, ve kterých měl být z městských silnic a chodníků uklizen sníh, hrozí společnosti .A.S.A. České Budějovice výpověď Smlouvy o provádění letní a zimní údržby místních komunikací na území statutárního města České Budějovice.

V pátek 18. ledna firma obdržela písemnou výtku z magistrátu, že zcela evidentně neplní schválený plán zimní údržby.

„Ten například pro chodníky stanovuje lhůtu nejvýše dvou dnů, během kterých by měly být schůdné v podstatě všechny chodníky ve městě. Nemluvě o některých zastávkách MHD, které nebyly uklizeny ani v pátek odpoledne,“ konstatuje primátor Juraj Thoma.

„Požádal jsem proto pana náměstka Kamila Caltu, který má komunikaci se společností .A.S.A. České Budějovice na starost, aby jí za nedokončení smluvních činností byla vyměřena finanční pokuta,“ řekl dále primátor.

Peněžní postih sice nic nezmění na nezvládnutém úklidu a komplikacích, jež pocítili všichni občané a návštěvníci Budějc, ale pro firmu by to mělo být důrazné varování.

„Radě města na nejbližším zasedání navrhnu, abychom smlouvu s touto společností vypověděli,“ dodává Juraj Thoma s tím, že je určitě na místě poděkovat každému, kdo dobrovolně pomohl a uklidil sníh z městských chodníků.

Foto: Lukáš Pazourek

Štítky sníh, kalamita, .A.S.A., neuklizené chodníky, výpověď smlouvy, město České Budějovice, České Budějovice, chodník, Juraj Thoma, výpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Espedito Spasitel

Přesně jak říká Yvetta - bububu, povídal Jura Thoma (že raději nezůstal doma) - že "firmě ASA hrozí pokuta v řádech desititisíců korun až sto tisíc", díval jsem se do kalendáře, jestli není Apríl - není, tak si z nás zase dělají pr..l ! Zvednou se poplatky za odvoz odpadu a budou doma melouny, za sto tisíc to půjdou oslavit...

Pondělí, 21. ledna 2013, 17:51Odpovědět

Za neuklizený sníh hrozí firmě .A.S.A. výpověď  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.