Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zoologická zahrada v Táboře je uzavřena. Nikdo neví, na jak dlouho

Táborská zoo je od minulé soboty pro veřejnost uzavřena. Její pracovníci to oznámili na webu. Nikdo však nechtěl uveřejnit, zda jde o dočasné uzavření, nebo provoz definitivně skončil. Zvířata, která zahrada chová, jsou prý v dobrém stavu. To potvrdil ředitel budějcké pobočky Státní veterinární správy František Kouba.

Táborská zoologická zahrada měla delší dobu finanční problémy. Její majitel Libor Hrubý původně chtěl provoz ukončit k 31. prosinci loňského roku, areál však zůstal otevřený i v lednu.

Důvody, proč má nyní zoo zavřeno, nechtěl nikdo sdělit. „Jediný, kdo se k tomu může vyjádřit, je majitel. Ale ten bude k dispozici až ve čtvrtek,“ řekla jedna ze zaměstnankyň areálu.

Soukromá zoo Větrovy je v konkurzu. Pokud by definitivně ukončila provoz, osud zvířat by se patrně odvíjel od dalšího právního postupu. „Periodicky tam jezdíme na kontroly. Proto víme, že zvířata jsou v dobrém stavu,“ uvedl František Kouba.

Zoologická zahrada získala v prosinci od některých zemědělských družstev seno a od pekárny pečivo na krmení zvířat. V minulosti dlužila několik měsíců řadě subjektů peníze.

Libor Hrubý už před časem uvedl, že za současnou situací stojí chybná rozhodnutí stavebních úřadů v Táboře a na jihočeském krajském úřadě, které odmítly zoo schválit dodatečné stavební povolení. Městu i kraji chtěl Hrubý vloni na jaře areál ve Větrovech prodat. Zastupitelé Jihočeského kraje i Tábora však tuto nabídku odmítli.

O Hrubého se zajímá policie. Podle informací agentury ČTK je právě on podnikatelem z Táborska, jenž podle kriminalistů podvedl stavební firmu o 46 milionů korun. „Za peníze, které údajně nezaplatil, si nechal postavit ranč a zoo,“ uvádí k případu policie.

Zdroj: ČTK
Foto: archiv zoo

Štítky Zoologická zahrada Tábor-Větrovy, zoo, Libor Hrubý, finanční problémy, zoologická zahrada, Tábor, Státní veterinární správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada v Táboře je uzavřena. Nikdo neví, na jak dlouho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.