Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zvýšil se počet požárů trav a lesních porostů

Hasiči na jihu Čech zasahují během posledních dní ke zvýšenému počtu požárů, kterých je několik desítek. Nejčastěji hasiči zasahovali na Českobudějovicku, Strakonicku a Jindřichohradecku.

Nejhorší byl požár lesa u Munic a Hroznějovic na Českobudějovicku, kde v obou případech zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Další nepříjemnou situaci hasiči řešili u obce Hradiště na Českokrumlovsku, kde vzhledem k těžce nepřístupnému terénu museli zřídit dopravní vedení vody.

Požáry suchých trav a porostů patří k velmi častým zásahům, ke kterým pravidelně na jaře hasiči vyjíždějí. Důvodem těchto požárů je to, že tráva je po zimě vyschlá a k jeho založení stačí málo. Navíc větrné počasí pomáhá požárům v rychlém šíření.

Všichni občané by měli pamatovat, že zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně zakazuje vypalování porostů. Jedná se například o ničení trávy rostoucí kolem plotu, křoví nebo rákosí u rybníka pomocí ohně.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, požár, tráva, okres České Budějovice, Česko, okres Jindřichův Hradec, okres Strakonice, okres Český Krumlov, Munice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvýšil se počet požárů trav a lesních porostů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.