Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šumavu pokryl sníh, na Horské Kvildě naměřili minus 11,7 stupně Celsia

Vrcholky Šumavy pokryl ve středu ráno sníh, na řadě stanic Jihočeského kraje padaly teplotní rekordy. Martin Modlitba z českobudějovického hydrometeorologického ústavu řekl agentuře, že v následujících dnech se oteplí, v noci však může stále mrznout.

Nejnižší teplotu naměřili meteorologové na Šumavě v noci na středu na Horské Kvildě, kde bylo minus 11,7 stupně Celsia. "Rekord z roku 1985, kdy bylo minus 6,1 stupně, padl na Churáňově. Tam naměřili ve středu ráno minus 6,8 stupně. Další rekord padl v Lenoře, a to hodnotou minus 5,2 stupně. Mrzlo ale i v níže položených stanicích. Ve Vráži u Písku bylo minus 3,8 stupně, padl tak rekord z roku 1979, kdy bylo pouze minus 3,2 stupně Celsia," řekl Modlitba.

Ve vyšších polohách Šumavy napadlo od jednoho do pěti centimetrů sněhu. "Pokrývka se ale neudrží, během dopoledne už odtává," dodal Modlitba.

V dalších dnech se začne oteplovat a obloha se vyjasní. "Očekáváme jasno až polojasno, během středy teploty vystoupají k devíti až 11 stupňům Celsia. Ve čtvrtek přes den očekáváme teploty od 11 do 14 stupňů, v pátek pak 15 až 18 stupňů a v sobotu dokonce 17 až 20 stupňů. Noční teploty se budou pohybovat kolem nuly, ještě v pátek ráno může mrznout," doplnil Modlitba.

Autor: Dobrin Stojcev

Štítky Šumava, stupeň Celsia, Horská Kvilda, Martin Modlitba, Jihočeský kraj, Lenora, Churáňov, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavu pokryl sníh, na Horské Kvildě naměřili minus 11,7 stupně Celsia  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.