Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tatranská Horská služba zachraňovala budějcké gymnazisty

Když se po téměř hodinové přednášce v úterý ráno rozcházeli členové Horské služby Vysokých Tater s našimi studenty, nikdo netušil, že se ten den ještě setkají. Bohužel stalo se. Horská služba musela převést na pohotovost 4 studenty českobudějovického Biskupského gymnázia. Ti byli shodou okolností ze stejné třídy. A co se vlastně přihodilo?

Všem čtyřem nakonec hospitalizovaným studentům se při horském výstupu udělalo nevolno. Zvraceli, ke všemu se ještě přidal průjem, síly tudíž velmi rychle odcházeli. Nakonec nebyli kvůli silné dehydrataci schopni ani sestupu a tak se na pohotovost dostali díky zásahu již zmíněné Horské služby, pro kterou ani přesun automobilem nebyl k časté nevolnosti studentů vůbec jednoduchý. Co bylo příčinou tak náhlého zhoršení zdravotního stavu nikdo doposud neví. 

Někteří se domnívají, že důvodem může být smažený sýr s tatarkou, který všichni jedli, podezření mají i na potok, ze kterého se v průběhu tůry napili, ale to jsou prozatím jen spekulace.

Zvláště když, jak nám sdělila prof. Kukrálová z Biskupského gymnázia, stejné jídlo snědla větší část výpravy.....faktem ovšem je, že v noci se přitížilo dalším 2 studentům, z nichž 1 skončil stejně jako ti 4 původní na kapačkách dětského oddělení Nemocnice s poliklinikou ve Spišské Nové Vsi.

Podle slov studentů se díky celonočnímu podávání léků a zavodnění zdravotní stav pomalu lepší, takže jim popřejme, aby se co nejdříve uzdravili a mohli se vrátit s celou výpravou v pátek domů.

Poděkování patří jak členům Horské služby, tak příjemnému personálu nemocnice ve Spišské Nové Vsi a v neposlední řadě i prof. Kukrálové, která okamžitě informovala rodiče hospitalizovaných studentů.

Autoři

Štítky horská služba, Spišská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tatranská Horská služba zachraňovala budějcké gymnazisty  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.