Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Teplotní rekord v pondělí na jihu Čech zatím nepadl

Meteorologové zatím nezaznamenali, že by v pondělí v Jihočeském kraji vysoké teploty překročily hranici rekordu z roku 1943. Jak řekl Jaroslav Hintermuller z českobudějovického Hydrometeorologického ústavu, během odpoledne se situace už zřejmě nezmění.

V současné době se teploty v kraji pohybují mezi 30 až 33,5 stupni Celsia. “Nejtepleji jsme zatím měli v Byňově u Nových Hradů, kde bylo 33,5 stupňů Celsia. K tomu, aby byl zaznamenán rekord, by muselo být o dva stupně více, což je teplota z roku 1943,“ uvedl Hintermuller.

Není však vyloučeno, že by teplotní rekord v jižních Čechách mohl padnout v úterý. “Zde je teplota zaznamenaná v roce 1934 poměrně nízká, konkrétně 33,5 stupně Celsia. Lze tedy očekávat, že tam bychom hranici mohli prolomit,“ podotkl meteorolog.

Výraznější dešťové srážky ze současného vedra meteorologové neočekávají. Pouze se mohou vyskytnout občasné bouřky z tepla, které s sebou mohou přinést přeháňky. Vysoké teploty mají vydržet do pátku, o víkendu by se mělo ochladit až o deset stupňů Celsia.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky Česko, stupeň Celsia, Jihočeský kraj, Nové Hrady, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplotní rekord v pondělí na jihu Čech zatím nepadl  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.