Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V areálu bývalých kasáren v Budějcích se začne bourat

Celkem jedenáct objektů v areálu bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech čeká postupná demolice. Důvodem je jejich velmi špatný stavebně technický stav i fakt, že už dávno neslouží žádnému účelu, řekl ve středu náměstek primátora Kamil Calta (TOP09).

Osmnáctihektarové území využívala armáda až do roku 1990, kdy jej vojsko postupně opustilo a celkově začalo chátrat. Veškeré objekty a pozemky v areálu byly bezúplatně převedeny na město v roce 2001. Dosud se prováděla demolice a sanace části území o rozloze 9,4 hektaru.

„Odstranění dalších staveb začne ve čtvrtek 10. listopadu a potrvá do 20. ledna příštího roku. Zlikviduje se například objekt bývalého kina a tělocvičny, výměníková stanice, dílny, garáže, ošetřovna i sklady. Suť se rozdrtí přímo na místě a její část se zpětně použije na zarovnání terénu. Zbytek zůstane zatím na hromadách v areálu k případnému dalšímu použití. Kontaminovaná zemina se odveze na speciální skládku,“ popsal chystané zásahy náměstek Calta.

Bourací práce pravděpodobně částečně znepříjemní život obyvatelům okolních sídlišť. „Záměrem města je přetvoření tohoto zdevastovaného a nevyužitého území na novou městskou část. Náklady na demolici představují 5 210 507 korun včetně DPH, 75 procent pokryje dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR," dodal Calta.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, demolice, TOP 09, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu bývalých kasáren v Budějcích se začne bourat  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.