Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Českých Budějovicích přibyde pět tříd mateřských škol

V Českých Budějovicích přibyde od září pět tříd mateřských škol, počet míst se zvýší o 104. Náměstek primátora Petr Podhola (ČSSD) řekl ve čtvrtek novinářům, že počet míst v mateřských školách bude celkem 2928.

Vzhledem ke stavu ve městě, kdy poptávka po místech ve školkách převyšuje nabídku, přijali městští radní na svém posledním zasedání krizovou variantu koncepce předškolního vzdělávání. Původně plánované rozšíření o tři třídy ve školce v ulici L. Kuby nestačí a tak se vzniknou ještě dvě třídy ve škole J. Š. Baara v Nové ulici.

"Při zápisech podali rodiče 2200 přihlášek. Vzhledem k duplicitnímu přihlašování na několik škol je třeba reálně tak 1200 míst, volných jich je 870," řekl Podhola. O dalších možnostech rozšíření počtu míst jedná město s dalšími institucemi. Miniškolka by například měla vzniknout při charitě.

Nejvíce míst schází podle průzkumů v městské části Vráto. Tam je jedna školka na Rudolfovské a její kapacita je 35 míst. Nejlépe jsou na tom Čtyři Dvory, tam je míst 979.

Město dříve počty míst ve školkách snižovalo, v roce 2000 byla kapacita 1055 míst, zájem byl jen o 645 z nich. Vyšší poptávka je od školního roku 2006/2007.

autor:Dobrin Stojcev

Štítky České Budějovice, mateřská škola, Petr Podhola, ČSSD, Kuba, Vráto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích přibyde pět tříd mateřských škol  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.