Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeskou univerzitu povede jako pověřený rektor od 1. dubna prorektor Papáček

Jihočeskou univerzitu povede od 1. dubna jako pověřený rektor nynější prorektor pro studium Miroslav Papáček. Nově zvolený rektor Tomáš Machula zatím nebyl do funkce jmenován. Provizorní stav ve vedení univerzity by měl trvat jen pár dní. Prezident Miloš Zeman by Tomáše Machulu podle informací univerzity měl jmenovat v nejbližší době, ale přesný termín zatím není znám.

„Fakt, že krátkou dobu bude funkci rektora vykonávat pověřený rektor, chod univerzity nijak nezkomplikuje. Věříme, že se bude jednat o období v řádu dnů,“ uvedla mluvčí univerzity Dagmar Dvořáková. Zatím neuskutečněné jmenování Tomáše Machuly prý nezpůsobila nevole prezidenta, ale neumožnil to program Miloše Zemana.

Jihočeskou univerzitu povede do čtvrtka Libor Grubhoffer, jemuž 31. března končí mandát. Právě on v minulosti veřejně kritizoval Zemana, který jej zase na rozdíl od většiny rektorů nezval na Pražský hrad na slavnostní předávání státních vyznamenání 28. října.

Grubhofferova nástupce hledala Jihočeská univerzita od prosince loňského roku. Nakonec akademičtí senátoři začátkem března vybrali ve čtvrté volbě děkana Teologické fakulty Tomáše Machulu. Získal 21 hlasů, což byla nejmenší možná většina potřebná pro zvolení do funkce.

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, Miloš Zeman, Tomáš Machula, Libor Grubhoffer, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeskou univerzitu povede jako pověřený rektor od 1. dubna prorektor Papáček  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.