Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve vedení Jihočeské univerzity jsou tři noví prorektoři

Novými prorektory Jihočeské univerzity (JČU) budou Petr Bauman, Radka Závodská a Bohumil Jiroušek. Do svých funkcí nastoupí 1. května. V týmu prorektorů zůstává dosavadní prorektor pro vědu a výzkum Tomáš Polívka, jenž bude zároveň zástupcem rektora. Nové vedení jmenoval rektor Tomáš Machula, jenž vede univerzitu od dubna, kdy nahradil Libora Grubhoffera.

„Při výběru prorektorů jsem chtěl zachovat kontinuitu s předešlým vedením Jihočeské univerzity, proto ve funkci prorektora pro vědu a výzkum bude pokračovat profesor Tomáš Polívka. Do vedení jsem dále nominoval tři nové prorektory. Všichni mají zkušenosti s řízením z předchozích funkcí, kdy zastávali pozice proděkanů na svých fakultách,“ uvedl Machula.

Petr Bauman, proděkan teologické fakulty, bude zastávat pozici prorektora pro studium, nahradí Miroslava Papáčka. Radka Závodská bude mít na starosti zahraniční vztahy a vystřídá Dagmar Škodovou Parmovou. Závodská působí na JČU jako proděkanka pro vědu, tvůrčí činnost a zahraniční vztahy pedagogické fakulty. Proděkan pro vědu a výzkum Filozofické fakulty Bohumil Jiroušek se stane prorektorem pro rozvoj a vnitřní hodnocení. Tato pozice zatím ve vedení univerzity neexistovala. Naopak zaniká funkce prorektora pro akademické záležitosti, kterou zastával Michal Bauer.

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, výzkum, Petr Bauman, Tomáš Machula, Bohumil Jiroušek, Libor Grubhoffer, Michal Bauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vedení Jihočeské univerzity jsou tři noví prorektoři  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.