Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Jihočeskou univerzitu se hlásí 10 350 uchazečů, méně než loni i předloni

Na Jihočeskou univerzitu si letos podalo přihlášku ke studiu pro příští akademický rok 10 350 uchazečů. Pokračuje tak pokles z posledních let. Předloni se o studium na JČU ucházelo 12 tisíc středoškolských absolventů, loni jich bylo 11 269. Nejvíce přihlášek dorazilo na Pedagogickou fakultu, Zdravotně-sociální fakultu a Ekonomickou fakultu, které patří tradičně k nejžádanějším.

Za poklesem počtu studentů podle ní stojí demografický vývoj. Odráží se v tom, že v posledních letech se zmenšily i řady středoškoláků. Podle prorektora pro studium Petra Baumana i současný počet uchazečů představuje solidní číslo. „Počet přihlášek svědčí o tom, že o studium u nás je zájem. Mezi zájemci o studium jsou nejen čerství maturanti, ale tím, že máme i pestrou nabídku oborů, které lze studovat dálkově, tak je zde i početná skupina těch, kteří již pracují a chtějí si rozšířit svoji kvalifikaci nebo mají zájem získat znalosti z oboru, který dosud pro ně byl jen koníčkem,“ uvedl.

Pro následující akademický rok JČU přijme do prvních ročníků bakalářského studia téměř 2500 a do navazujícího magisterského studia kolem 800 nejúspěšnějších uchazečů. Univerzita s pětadvacetiletou historií nabízí studium na osmi fakultách ve více než 200 oborech. Nyní má přibližně 11 tisíc studentů.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, studium, Petr Bauman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihočeskou univerzitu se hlásí 10 350 uchazečů, méně než loni i předloni  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.