Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

O prázdninách Jihočeský kraj investoval do oprav škol 90 milionů korun

Léto je vždy obdobím, kdy se většina škol promění ve staveniště a letos tomu nebylo jinak. Jihočeský kraj letos investoval celkem 90 milionů korun do rekonstrukcí škol, které zřizuje. Část oprav firmy stíhají do začátku školního roku, část se ještě bude dodělávat i v dalších měsících. V rámci kontrolního dne zavítal hejtman Jiří Zimola na Gymnázium Jana Valeriána Jirsíka, kde dochází k obnově systému vytápění za necelé tři miliony korun.

„Kraj je zřizovatelem 127 škol a školských zařízení. O letošních prázdninách investoval své prostředky do 13 z nich,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Mezi letošní nejnákladnější rekonstrukce podle Zimoly patří například podkrovní vestavba v Obchodní akademii v Písku za 20,4 milionu korun či rekonstrukce stropů, výměna oken, nová elektroinstalace a oprava fasády domova mládeže SOŠ a SOU v Jindřichově Hradci za více než devět milionů.

Zateplení a nová okna za 3,3 milionu korun v současné době dostává například i Mateřská škola pro zrakově postižené v Českých Budějovicích. „Od roku 2009 investoval kraj do rekonstrukcí škol zhruba 466 milionů,“ připomněl hejtman. Více než miliardu korun se mu pak podařilo k tomuto účelu získat z evropských zdrojů.

Největší letošní akce

1. Obchodní akademie Písek – podkrovní vestavba, cena zhruba 20,4 milionu korun, stavba je v plném proudu, dokončení cca leden 2017.

2. SOŠ a SOU, Jindřichův Hradec – rekonstrukce stropů, výměna oken, provedení nové elektroinstalace a oprava fasády domova mládeže, cena přes 9 milionů korun, práce zahájeny v létě, dokončení za cca do konce listopadu 2016, náhradní ubytování pro žáky je zajištěno.

3. ZUŠ Otakara Ševčíka, Písek – stavební úpravy výukového prostoru galerie a dramatické výchovy v podkroví, rekonstrukce střechy, cena přes 12 milionů korun, dokončení říjen 2016.

4. Gymnázium J. V. Jirsíka, České Budějovice – rekonstrukce topného systému, cena cca 2,7 milionu korun, dokončení do konce srpna 2016.

5. Mateřská škola pro zrakově postižené, České Budějovice – zateplení objektu a výměna oken v hospodářském pavilonu, cena cca 3,3 milionu korun, předpokládané dokončení do konce srpna 2016, byť smluvně mají termín až do konce zaří.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky oprava, rekonstrukce, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, Jan Valerián Jirsík, okno, Písek, České Budějovice, Jindřichův Hradec, Otakar Ševčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách Jihočeský kraj investoval do oprav škol 90 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.