Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Po prázdninách jdou budoucí cukráři v Dačicích do nového

Střední odborné učiliště zemědělské a služeb v Dačicích zmodernizovalo přes letní prázdniny svoji cvičnou kuchyni. Nová dílna zvýší úroveň výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří v Dačicích navštěvují tříletý obor Cukrářská výroba. Projekt mohl být uskutečněn díky příspěvku Nadace ČEZ v hodnotě 228 019 korun.

Budoucí cukráři z dačického učiliště se tak v novém školním roce budou vzdělávat v moderní kuchyni, do níž přes letní prázdniny přibyly nové pracovní linky, nerezové stoly, konvektomat a elektrická cukrářská pec. „Nové vybavení jsme pořídili díky nadačnímu příspěvku, škola sama investovala ještě do rekonstrukce elektroinstalace, obkladů a oken. Moderní podoba dílny včetně zavedení nových technologií nám umožní zvýšit celkovou úroveň výuky našich žáků a přiblížit se ještě více reálnému provozu,“ sdělil ředitel SOUzas Dačice Radek Hillay.

Ve tříletém oboru Cukrářská výroba se vzdělávají i žáci se speciálními potřebami, škola proto myslela na přizpůsobení nového vybavení také handicapovaným. Všichni tak dostanou stejné možnosti seznámit se s moderními technologiemi, které zvýší pravděpodobnost jejich budoucího uplatnění na trhu práce.

Rozšíření výukových možností učiliště v Dačicích podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Pro kvalitní výuku praktických oborů je nesmírně důležitá přímá zkušenost s typickým pracovním prostředím a pro mladé lidi se speciálními vzdělávacími potřebami nebo různými formami hendikepu platí dvojnásob. Těší nás, že díky novému vybavení budou mít jihočeští studenti včetně těch hendikepovaných větší šanci uplatnit se v budoucnu na pracovním trhu,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Štítky Dačice, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po prázdninách jdou budoucí cukráři v Dačicích do nového  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.