Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Střední školy v Jihočeském kraji mají dostatek učitelů

Střední školy v Jihočeském kraji momentálně netrápí nedostatek učitelů. Někde je i víc uchazečů o místo. Některé jiné kraje přitom evidují nedostatek středoškolských učitelů. V jižních Čechách se momentálně vyučuje na 81 středních školách. Z toho 67 jich zřizuje kraj.

„Pokud bychom mluvili o nedostatku pedagogů, tak se občas projeví pouze u výuky odborných předmětů, a to hlavně ve strojírenství,“ uvedl mluvčí krajského úřadu Radek Šíma.

Počty učitelů na středních školách v Jihočeském kraji jsou dlouhodobě stabilní. Region už roky netrpí situací, kdy by bylo pedagogů nedostatek. Průměrný plat středoškolského učitele je přibližně 29 tisíc korun. To je zhruba o 4500 korun více, než činí celokrajský průměr.

Největší zájem při výběru středoškolského studia je v Jihočeském kraji o gymnázia. Ze zhruba sedm tisíc žáků, kteří nastupují do prvního ročníku, míří více než z dvaceti procent do těchto škol. U většiny gymnázií v Jihočeském kraji tak dlouhodobě poptávka převyšuje nabídku. Žáci, kteří se hlásí na gymnázium, po jeho absolvování až v 90 procentech míří dál na vysokou školu. Nejvíc uchazečů pak v Jihočeském kraji dlouhodobě evidují gymnázia v Českých Budějovicích. V kontrastu s tím je pak menší poptávka po učebních oborech.

Zdroj ČTK

Štítky Jihočeský kraj, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední školy v Jihočeském kraji mají dostatek učitelů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.