Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První zahraniční konference VŠTE se koná v Pekingu

Až do čínské metropole Pekingu se letos přesunula odborná konference Innovative Economic Symposium 2016, jejíž první ročník se loni konal na českobudějovické Vysoké škole technické a ekonomické.

„Využili jsme zájmu Severočínské technické univerzity, s níž už několik roků intenzivně spolupracujeme. Ta si letos připomíná 70 let od založení a symposium se stalo významnou součástí těchto oslav,“ vysvětluje Vojtěch Stehel, ředitel Projektového a inovačního centra VŠTE.

Letošní ročník se koná od 21. do 22. října pod názvem Obchodní a ekonomické vztahy mezi Čínou a střední Evropou a záštitu nad ním převzali český prezident Miloš Zeman a jihočeský hejtman Jiří Zimola. Z VŠTE se konference zúčastní skupina sedmi akademických pracovníků, které doprovodí zástupci podnikatelské sféry.

Vystoupí na ní také akademici pekingské univerzity a představitelé čínských státních úřadů a samosprávy. Přístup na ni mají rovněž místní vysokoškoláci. „V České republice vidí Číňané bránu do Evropské unie, a proto i našim prostřednictvím chtějí poznat její fungování a vazby,“ říká Marek Vochozka, rektor VŠTE.

V desetileté historii školy jde o mezník. „V zahraničí jsme dosud vlastní konferenci ještě nepořádali,“ upozorňuje Vojtěch Stehel. Odráží se v tom oboustranně užitečná spolupráce školy s řadou významných čínských univerzit, stejně jako v červnu uzavřená smlouva o spolupráci s globálním čínským technologickým gigantem Huawei.

Prostor se tím otevírá také studentům VŠTE, kteří mají v tomto akademickém roce k dispozici 11 milionů korun na zahraniční studijní pobyty v rámci programu Erasmus na partnerských školách v Číně, Jižní Koreji a Rusku. Další možnosti nabízí právě spolupráce s Huawei, umožňující odborné stáže a podíl na vývoji různých projektů nejen studentům, ale i akademickým pracovníkům. 

Autoři | Foto FB VŠTE

Štítky konference, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Peking, Vojtěch Stehel, Čína, Miloš Zeman, Jiří Zimola, Huawei, Evropská unie, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První zahraniční konference VŠTE se koná v Pekingu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.