Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstavu Accelerating Science obohatí doprovodný program

Výstavu Accelerating Science na českobudějovickém Výstavišti v pavilonu B4, vytvořenou Evropskou organizací pro jaderný výzkum CERN v Ženevě, vidělo více než 11 tisíc návštěvníků. Od listopadu 2016 je připraven doprovodný program, který zahrnuje cyklus odborných přednášek tematicky spjatých se zaměřením výstavy.

„Zveme širokou veřejnost hned na několik přednášek v podání odborníků z Univerzity Karlovy, Jihočeské univerzity, Akademie věd České republiky, ale i z komerční oblast. Již 21. listopadu si návštěvníci mohou poslechnout přednášku Daniela Scheiricha z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy s názvem Jak se loví Higgsovy bosony, prozrazuje Tomáš Cílek, ředitel Regionální rozvojové agentury jižních Čech. V následujícím týdnu (28. 11. 2016) proběhne přednáška Fyzika atomu v historickém kontextu Josefa Blažka z Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích,“ říkají organizátoři.

Termíny všech přednášek a jejich zaměření naleznete na webových stránkách výstavy www.vystavacern.cz v sekci Doprovodný program a na Facebooku jižní Čechy. Vstup na přednášky, které se uskuteční v pavilonu B4 na českobudějovickém výstavišti, je zdarma.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky přednáška, Ženeva, Univerzita Karlova, Akademie věd České republiky, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, Regionální rozvojová agentura jižních Čech, Josef Pavlovický, Pedagogická fakulta Jihočeské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavu Accelerating Science obohatí doprovodný program  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.