Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcemi projde na počest programu Erasmus průvod Flag Parade

Ve středu 18.října se v centru Českých Budějovic bude na počest 30. výročí existence programu Erasmus konat vlajkový původ, takzvaný Flag Parade.

Vlajkový průvod začne hodinu po poledni na začátku Lannovy třídy (blíže k nádraží) malováním vlajek na obličej. Ve 14:00 hodin vyrazí a bude pokračovat přes Lannovku až na náměstí Přemysla Otakara II., kde bude pořízena fotka všech účastníků. Na závěr průvodu se bude zpívat píseň k narozeninám a oslavy pak zakončí ve 22:00 hodin party v Dance baru Paradox. 

Akci pořádá Erasmus Student Network VŠTE Budweis, která funguje při Vysoké škole technické a ekonomické spolu s Mezinárodním studentským klubem Jihočeské univerzity. Průvodu se účastní zahraniční studenti obou škol, kteří pocházejí z různých koutů světa. Veřejnost je vřele vítána a může se do průvodu zapojit, stejně tak se připojit i k večerním oslavám.

Co je program Erasmus +

Erasmus + je vzdělávací program Evropské unie, který podporuje zahraniční mobility. Díky programu mohou vyjet za studiem, stáží či dobrovolnickou činností nejen studenti, ale také pedagogové, učni, dobrovolníci či vedoucí mládeže, a to až na jeden rok. Možnost vyjet s programem Erasmus mají Češi od roku 1998. Za tu dobu této šance využilo na 120 tisíc Čechů a počet výjezdů stále stoupá. Za aktuální období šesti let by mělo z Evropské unie díky tomuto programu vycestovat přes čtyři miliony lidí. Flag Parade zaštituje příspěvková organizace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Dům zahraniční spolupráce, který pomáhal s přípravami celé akce.

Autoři

Štítky vlajkový průvod, erasmus, studenti, České Budějovice, Program Erasmus, Evropská unie, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Náměstí Přemysla Otakara II., Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcemi projde na počest programu Erasmus průvod Flag Parade  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.