Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Cestovatelé se podělí o zážitky z Nepálu. Další cesta povede do Žižkových kasáren

Třetí květnový týden se ponese v cestovatelském duchu. V Horké vaně si můžete už dnes (15. května) poslechnout vyprávění o Nepálu, Himalájích a treku v okolí pověstné pětitisícovky, ve středu 16. května naberte sílu při komediálním vystoupení Zdeňka Izera či na swingovém koncertu. Ve čtvrtek 17. května se ponořte do hlubin historie a vydejte se za poznáním budějckých kasáren v Žižkově ulici.

Úterý 15. května

Beseda Nepál pohledem mládí a zkušeností – Horká vana – 18:00

V budějcké Horké vaně se uskuteční Beseda o nejtěžším treku v oblasti Everestu. Dozvíte se jakých bylo osm dní v kuse v nadmořské výšce nad 5000 metrů a jak vnímal setkání s chudobou a odlišnou kulturou himálajský nováček i zkušený matador.

Středa 16. května

Zdeněk Izer – Na plný coole – Metropol, Velký sál – 19:00

Nový celovečerní zábavný program Zdeňka Izera, ve kterém se diváci budou moci setkat s jedinečným a nezaměnitelným humorem Zdeňka Izera. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie, mnoho skvělých vtipů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Vystoupení je opět obohacené videoprojekcemi, nejrůznějšími zábavnými kostýmy, převleky a světelnými efekty.

Swing trio Avalon – Swing kabaret u Váňů – 19:36

Hudební večer v rytmu swingu můžete prožít ve středu 16. května v Českých Budějovicích. Nebudu chybět ani jazzové melodie a bluesové songy. Hudbu 30. a 40. let uvedou J. Šafr, M. Voříšek a J. Kubeš.

Čtvrtek 17. května

106. Vycházka za historií českobudějovických kasáren Jana Žižky – Žižkova třída – 16:30

Do sbírky navštívených kasáren města České Budějovice přibude i objekt budov kasáren Jana Žižky. Při vycházce si zájemci přiblíží dlouhou a bohatou historii kasáren jak prohlídkou, tak i ve vzpomínkách pamětníků a na starých fotografiích.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, Nepál, Zdeněk Izer, historie, vana, Himálaj, cestovatel, Jan Žižka, Mount Everest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Cestovatelé se podělí o zážitky z Nepálu. Další cesta povede do Žižkových kasáren  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.