Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé školy na jihu Čech už začaly rozdávat vysvědčení

Některé základní školy v Jihočeském kraji končí školní rok už v těchto dnech. Vysvědčení rozdávají žákům od pondělí, často i mimo prostory školy. Reagují tím i na opatření spojená s koronavirem. Školní rok oficiálně končí v úterý 30. června.

Například v Českých Budějovicích začaly základní školy rozdávat vysvědčení v pondělí 22. června. „Záleží na nich, jak si to zorganizují. Ale vím, že dost často se tak koná někde v přírodě," uvedl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko (STAN). Dodal, že například žáci základní školy Dukelská dostanou vysvědčení v parku.

Fakt, že školy ukončují rok mimo své budovy, většinou souvisí s koronavirem, kdy hygienici doporučují aktivity mimo uzavřené prostory. Na druhou stranu Vojtek dodal, že v pondělí 29. a v úterý 30. června by se na řadě škol stejně neučilo, i kdyby republiku nezasáhla epidemie. „Hodně z nich uplatnilo možnost ředitelského volna. Poslední dny v červnu pak využijí na různé opravy nebo modernizace," řekl.

Žáci základních škol byli od poloviny března více než dva měsíce doma. Postupně se někteří z nich ke kontaktní výuce v několika vlnách vrátili, i když návrat do školy nebyl povinný.

„Vysvědčení budeme rozdávat v pátek 26. června. A podle našich informací přijdou všechny děti. I ty, co teď pravidelně nechodily, i když jich bylo jen pár," řekl ředitel základní školy v Neznašově na Českobudějovicku Jaroslav Tůma. Uvedl, že i zde děti dostanou vysvědčení mimo budovu. „Ale u nás je to tradice. My vysvědčení předáváme venku každý rok," dodal.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky vysvědčení, školy, Jihočeský kraj, koronavirus, základní škola, Česko, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí, České Budějovice, Jaroslav Tůma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé školy na jihu Čech už začaly rozdávat vysvědčení  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.