Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Poslední příležitost na získání zvýhodněného vzdělání v IT. Několik míst podpořeno stipendiem

PR článek

Nebaví vás práce, kterou denně děláte? Chcete po mateřské nastartovat kariéru jiným směrem? Zkuste IT. Czechitas startují již tento podzim dlouhodobý intenzivní rekvalifikační kurz a nejen ten. Více v článku.

Z laboratoře k programování

Monika Podborská pracovala v biochemické laboratoři. Aby také ne, když vystudovala biochemii. Jenže sen o práci v “laborce” se brzy rozplynul a nastal tvrdý střet s realitou. Pro Moniku byl velmi důležitý rozhovor s jejím bratrem, který programoval webové stránky a ten ji také doporučil rozšířit si znalosti o informační technologie. Monika, kterou to v laboratoři příliš nebavilo, neměla co ztratit, a tak se přihlásila na kurz Digitální akademie od Czechitas.

Po podání přihlášky a zprávě o úspěšném přijetí do akademie se roztočil kolotoč, ze kterého jsem od té doby už nevystoupila. A jsem za to moc ráda. Akademie pro mě byla místem, kde jsem získala nové znalosti, rozkoukala se v IT světě, poznala spoustu bezvadných lidí a světe, div se – nadchl mě programovací jazyk Python. Představa, že programování je pochopitelné jen pro pár vyvolených, zmizela po několika hodinách,”  vzpomíná absolventka Monika a dodává: “Na akademii mě, kromě opětovného zapojení mozkových závitů do procesu učení, bavil i kolektiv, který se zde sešel. Účastnice byly z dost odlišných pracovních odvětví, jiných studijních zaměření, některé už měly děti a pracovní zkušenosti, zatímco ostatní teprve dokončovaly studium. Přesto jsme vytvořily super partu, kde jsme si vzájemně pomáhaly a motivovaly se. Lektoři a koučové byli vždy ochotni nám pomoct, dovysvětlit látku, a navíc přidat i info, jak to chodí v praxi. Celá akademie měla velmi unikátní atmosféru, kterou jsem jinde nezažila.”

Budějice přivítají první kurz Digitální akademie

První kurz Digitální akademie startuje už toto září v Českých Budějovicích a to konkrétně Digitální akademie: Testování. Ta je určena převážně ženám, které chtějí získat nebo prohloubit své znalosti, přispět ke svému vlastnímu rozvoji a případně vstoupit do nového oboru. Nicméně se nebráníme ani mužům a rádi je mezi sebe přivítáme. Celkově plánujeme přijmout 32 studentek, z toho 15 míst je finančně podpořeno stipendiem. Získat ho mohou ženy žijící v Jižních Čechách, které mají děti mladší 15 let, nebo ženy, které pracují v oboru IT, ale na jiných pozicích a chtějí přesměrovat svou kariéru do jiného IT oboru.

Na Digitální akademii máte poslední možnost odeslat přihlášku do 31. 7. 2020. Zbývá už jen pár posledních míst. Účastnice se naučí základy testování, manuální i automatizované testování. Necelé tři měsíce se budou vzdělávat nejen v tomto oboru, ale také dostanou  poradenství v oblasti kariéry, budou propojeny na partnerské firmy, podniknou několik exkurzí do zajímavých firem a získají příležitost k novému pracovnímu uplatnění. Pokud vás tento kurz zaujal, přihlaste se zde.

Pokud si na dlouhodobý kurz ještě nevěříte, vyzkoušejte si IT na jednodenních kurzech. Czechitas jich na podzim pořádají celou řadu. Vyberte si z kalendáře všech akcí v Budějovicích.

Ohodnoť článek

Štítky Czechitas, IT, školení, vzdělání, kurzy, kariéra, laboratoř, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední příležitost na získání zvýhodněného vzdělání v IT. Několik míst podpořeno stipendiem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.