Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prezident Zeman jmenoval Vojtěcha Stehela rektorem VŠTE

Prezident Miloš Zeman včera na Pražském hradě jmenoval Vojtěcha Stehela rektorem Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Dosavadního prorektora do funkce v červenci zvolil akademický senát. Vláda jeho jmenování schválila na začátku října. Funkční období Stehela má začít od ledna a mělo by trvat do konce roku 2024.

Vojtěch Stehel patří k první vlně absolventů VŠTE a po ukončení studia vedle vlastní vědecké a pedagogické práce prošel na škole mnoha úseky a pozicemi. A to od referenta na studijním oddělení, přes marketing, interní audit, kancelář rektora, odborného asistenta až po prorektora.

Velmi si cením podpory kolegů a doufám, že se mi podaří navázat na dosavadní rozvoj školy,“ uvedl nový rektor, který na škole dosud působí jako prorektor.

„Vojtěchu Stehelovi ještě jednou blahopřeji ke jmenování rektorem VŠTE. Čeká ho nelehká práce. Přeji mu, aby ji zvládl co nejlépe a kvalitativně posunul naši vysokou školu ve všech směrech na vyšší úroveň. Všichni si přejeme, aby naši absolventi byli hrdí na svou alma mater a my byli hrdí na naše absolventy,“ řekl končící rektor Marek Vochozka, jemuž v závěru rolu skončí osmiletý mandát, a proto znovu do čela školy kandidovat nemohl. Na VŠTE bude nadále působit v pozici profesora Ústavu znalectví a oceňování.

VŠTE vznikla v roce 2006. Jde o veřejnou vysokou školu neuniverzitního typu. Nabízí tři magisterské a pět bakalářských oborů. Navštěvuje ji přibližně 4000 studentů.

Ohodnoť článek

Foto VŠTE

Štítky VŠTE, vysoká škola, Marek Vochozka, České Budějovice, Vojtěch Stehel, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Miloš Zeman, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman jmenoval Vojtěcha Stehela rektorem VŠTE  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.