Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budeme na učitele apelovat, aby začali pozvolna, říká před návratem dětí do lavic ředitel základky

Základní školy v Jihočeském kraji vítají rozhodnutí o obnovení výuky na druhých stupních. Žáci vyšších ročníků se v regionu do škol vrátí v pondělí. Ředitelé nyní nejčastěji řeší, jak uspořádají režim v jídelnách, aby vyhovoval epidemickým opatřením.

Od pondělí mohou rotačně do školy žáci základních škol ve všech krajích

Jihočeský kraj spolu se Zlínským krajem a Vysočinou se od pondělí přidají ke zbytku republiky a mohou spustit rotační výuku na 2. stupních základních škol a plnou výuku v mateřských školách. Obnovena bude také klinická a praktická výuka všech...

"Potřebujeme nakoupit vše potřebné do jídelen, ale věřím, že to zvládneme. Jinak jsme připraveni a prakticky bychom mohli začít hned," řekl ředitel českobudějovické základní školy Bezdrevská Pravoslav Němeček. "Musíme vymyslet logistiku a řád provozu v jídelně. Je to místo, kde se setkává největší počet lidí," uvedl zase ředitel táborské základní školy Zborovská Petr Vašíček. Oba se ale shodli na tom, že důležité je, že školy mohou zase začít s výukou. "Každý den je pro děti důležitý. Těšíme se my a věřím, že se těší i žáci. Snad už do prázdnin žádné přerušení nenastane," uvedl Vašíček.

Podle pedagogů je otázkou, v jaké kondici se žáci do škol vrátí. Není jisté, jak kdo zvládal učivo prostřednictvím on-line výuky. "Proto budeme na učitele apelovat, aby začali pozvolna. Aby ten přechod byl plynulý a žáci se mohli adaptovat. Myslím si, že je to důležitější než hned od začátku tlačit na známky, testy a zkoušení," řekl Němeček.

Návrat dětí z Jihočeského kraje do škol přitom nebyl do poslední chvíle jistý. Kvůli nepříznivé epidemické situaci vláda uvažovala, že prezenční výuku neobnoví kromě Jihočeského kraje také ve Zlínském kraji a na Vysočině. „Sice mají ředitelé krátký čas na přípravu, ale věřím jim, že to dají. Děkuji jim za to, každý den ve škole je pro děti, učitele i rodiče skvělý,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Pavel Klíma (TOP 09).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, základní, Jihočeský, základní škola, jídelna, Jihočeský kraj, Pavel Klíma, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budeme na učitele apelovat, aby začali pozvolna, říká před návratem dětí do lavic ředitel základky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.