Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VŠTE akreditovala nové programy. Strojírenství a znalectví studenti zakončí inženýrským titulem

Od nového akademického roku, který začne 20. září, otevře českobudějovická Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE), tři nové programy – dva dvouleté navazující magisterské – Strojírenství a Znalectví a třetí tříletý bakalářský Business Analytik. Akreditace jí udělil Národní akreditační úřad.

„Reagujeme tím na nedostatek odborníků v dané oblasti a poptávku zaměstnavatelů, kteří po těchto programech volali. Zároveň tím studentům nabízíme další velmi atraktivní studijní směry s výborným uplatněním,“ říká rektor Vojtěch Stehel

Magisterský program Strojírenství absolventům bakalářské „strojařiny“ nabídne šanci pokračovat v navazujícím studiu v prostředí, které znají. To by mělo posílit i jejich setrvání v regionu, protože kvůli inženýrskému studiu museli odcházet mimo kraj, kde pak často nacházeli pracovní uplatnění.

„Budeme rádi, když se to změní. Poptávka jihočeských firem po nových technicích je stále velká a nedaří se ji uspokojovat,“ dodal rektor.

Zatímco tento obor je otevřen pouze prezenčně, tedy pro denní studium, Znalectví a Busines Analytik bude možné navíc studovat i v kombinované formě o víkendech.

Studijní program Znalectví se specializací Oceňování podniku navazuje na profesně zaměřené bakalářské programy Ekonomika a management a Podniková ekonomika. Absolventy naučí pochopit hodnoty a stanovení ceny podniku, vytvořit znalecký posudek, odhad ceny závodu nebo řídit vrcholový cíl podniku, jímž je růst jeho hodnoty pro vlastníky. Důraz klade na ekonomiku a právo ve znalecké oblasti.

Business analytik bude specialistou na podnikové procesy, schopným je analyzovat a optimalizovat. Ať již ve výrobě, financích, ekonomice nebo personalistice.

„Změny probíhají velmi rychle a firmy na ně musí být připravené a umět reagovat. Někdo je tedy musí signalizovat a řešit, harmonizovat do vnitřního prostředí podniku,“ dodal Petr Oros, ředitel vnějších vztahů  VŠTE, k novému bakalářskému programu.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, VŠTE, obory, titul, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, studium, Vojtěch Stehel, ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE akreditovala nové programy. Strojírenství a znalectví studenti zakončí inženýrským titulem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.