Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysoká škola technická a ekonomická spouští Univerzitu třetího věku

Vysoká škola technická a ekonomická (VŠTE) v Českých Budějovicích se rozhodla připojit ke 24 vysokým školám a zahajuje výuku Univerzity třetího věku. Pilotní projekt nese název Ochrana seniora jako spotřebitele a začíná 5. listopadu.

„Jsme nejmladší veřejnou vysokou školou, loni jsme oslavili 15. výročí a stále rosteme. V září jsme otevřeli základní školu a též o myšlence připojit se k Asociaci univerzit třetího věku jsme uvažovali delší dobu. Zbrzdila nás ale protiepidemická opatření. Jsem proto velice rád, že jsme se opět mohli vrátit ke kontaktní výuce, kterou pro důstojný start nového projektu považujeme za důležitou, a nabídnout seniorům možnost dalšího smysluplného vzdělávání,“ uvedl rektor VŠTE Vojtěch Stehel.

Již 5. listopadu zahajuje VŠTE novinku pilotním projektem s názvem Ochrana seniora jako spotřebitele. „Starší spoluobčané jsou hlavním cílem nekalých obchodních praktik a podvodů. Hůře se orientují při uzavírání smluv, podléhají klamavé reklamě, mají nedostatky v oblasti finanční gramotnosti. Proto jim v průběhu zimního semestru chceme ve spolupráci s kolegy z České obchodní inspekce poskytnout své zkušenosti, aby získali kompetence a dovednosti lépe se bránit,“ sdělil jeden z autorů projektu František Kotrba.

Přihlášky do kurzu Univerzity třetího věku VŠTE Senior jako spotřebitel je možné zaslat do 29. října. Bližší informace najdou zájemci na stránkách školy nebo čísle 777 470 835.

„Nápady a náměty, které pro studenty U3V máme, chceme zúročit i v dalších projektech. Připravujeme pro další semestry například kurzy práce s počítačem či angličtinu pro seniory, základy finanční gramotnosti a díky našemu technickému zázemí i trénink mozku. Bližší informace k aktuálnímu projektu ochrany spotřebitele, kam je možné se ještě přihlásit, naleznou zájemci na webu naší školy nebo je rádi zodpovíme osobně,“ dodala koordinátorka Univerzity třetího věku VŠTE Pavla Homolková.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky všte, univerzita, senioři, vzdělávání, škola, České Budějovice, vysoká škola, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, spotřebitel, projekt, Vojtěch Stehel, František Kotrba, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoká škola technická a ekonomická spouští Univerzitu třetího věku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.