Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Temelín otevřel po dvouměsíční koronavirové přestávce své infocentrum

Jaderná elektrárna Temelín otevřela v sobotu znovu své infocentrum. Dva měsíce bylo zavřené, jako součást ochranných opatření proti koronaviru. Ročně temelínské infocentrum navštíví téměř 40.000 lidí.

O víkendu otevřela ČEZ i dalších sedm informačních center na jiných místech. Energetici kvůli covidu začátkem roku infocentra dočasně zavřeli a nabízeli virtuální prohlídky přes internet. „Návštěvníky jsme doteď vítali jen skrze projekt Virtuálně v elektrárně, už se ale těšíme, až za námi přijdou i reálně,“ uvedla Hana Marečková z temelínského infocentra. Energetici budou po každé prohlídce dezinfikovat virtuální brýle. Další čištění v dezinfekční komoře bude v závěru daného dne.

Elektrárna následuje celostátní pravidla, od pondělí tak nebudou povinné respirátory ve vnitřních prostorách. „Výjimkou jsou autobusová doprava, návštěva lékaře, testovacího centra, případně další vybraná místa. Naopak ponecháváme měření teploty na vstupu, možnost dobrovolně se nechat testovat v našem testovacím centru a stejně tak dobrovolně využívat dezinfekci rukou,“ uvedl temelínský mluvčí Marek Sviták.

Temelín je největší výrobce elektřiny v zemi, kryje zhruba pětinu domácí spotřeby. Společnost ČEZ spustila elektrárnu v prosinci 2000. Loni zde vyrobili 15,86 terawatthodiny (TWh) elektřiny, letos od začátku roku 3,6 TWh.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky energie, koronavirus, jaderná, ČEZ, Temelín, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temelín otevřel po dvouměsíční koronavirové přestávce své infocentrum  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.