Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zubní pasty, hřebeny, mýdla. Na VŠTE připravili hygienické balíčky pro 80 ukrajinských žen a dětí

PR článek

Přes 80 hygienických balíčků, obsahujících základní potřeby, si dnes na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích převzali zástupci Budějovického Budvaru. Určeny jsou pro 80 žen a dětí ubytovaných v Hotelu Malý pivovar, který jim pivovar poskytl v rámci humanitární pomoci státu válečným uprchlíkům.

„Na sbírku přesně vyjmenovaných potřeb a jejich rozdělení do balíčků jsme měli jen pár dnů. Přístup studentů a zaměstnanců byl obdivuhodný. Kdo mohl, pomohl,“ říká Petr Oros, ředitel úseku vnějších vztahů VŠTE.

Balíčky obsahují mýdla, šampony, zubní pasty a kartáčky, hřebeny, ručníky, dámskou hygienu. Prostě nejzákladnější hygienické potřeby a spodní prádlo s tričkem pro běžný život. Dětem byly určeny i pastelky a psací potřeby. 

„Za tuto pomoc velmi děkujeme. Nemusí být ani poslední. Do budoucna připravujeme dalších třicet míst v bytovém domě. Ten ale nyní ještě prochází rekonstrukcí,“ uvedl Ludvík Bína, vedoucí oddělení bezpečnosti a interního auditu Budějovického Budvaru, pod něhož spadá i správa budov národního podniku. 

Samotná VŠTE připracuje i přijetí dalších studentů z Ukrajiny, nabízí bezplatné kurzy češtiny i psychologickou pomoc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ukrajina, Rusko, útok, invaze, Putin, VŠTE, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Budějovický Budvar, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubní pasty, hřebeny, mýdla. Na VŠTE připravili hygienické balíčky pro 80 ukrajinských žen a dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.