Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Krumlově se uskutečnil již sedmý ročník soutěže Medik roku. Zvítězily týmy z Prahy

V českokrumlovské nemocnici se od pátku do neděle bojovalo o letošní tituly Medika roku. Sedmý ročník tohoto klání budoucích lékařů a lékařek ovládly tentokrát týmy z pražských fakult. Cílem soutěže je prověřit znalosti a dovednosti studentů, stejně jako týmového ducha, který je podle organizátorů v medicíně důležitý.

Celkem 16 týmů studentů 4. až 6. ročníků lékařských fakult v Praze, Plzni, Brně a Hradci Králové se zúčastnilo letošního sedmého ročníku soutěže Medik roku, která se tradičně koná v jihočeských nemocnicích. Tentokrát zavítali mladí medici do Českého Krumlova. Od pátku do neděle se mezi sebou utkali ve 12 soutěžních disciplínách. Nakonec si nejlépe vedl tým 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze pod vedením kapitánky Natálie Zápachové.

„Výkony všech týmů byly velmi vyrovnané. Pokud se kdokoli z těchto studentů rozhodne ucházet o práci v jihočeských nemocnicích, můžeme se těšit na kvalitní lékaře, kteří jsou týmovými hráči a chtějí dělat špičkovou medicínu pro spokojené pacienty. U nás mají dveře otevřené,“ zhodnotil výsledky soutěže a velkou odbornou připravenost studentů Michal Čarvaš, člen představenstva Jihočeské nemocnice a.s. a také spolutvůrce celého projektu Medik roku.

Smyslem soutěže je navíc podle organizátorů prověřit nejen teoretické znalosti a praktické dovednosti mediků, ale také jejich týmovou souhru, která je v medicíně důležitá. Týmy mediků plnily úkoly z nejrůznějších oblastí medicíny, jako jsou například hemodialýza, ultrasonografie velkých žil, porodnictví, gastroenterologie či digestivní endoskopie. Studenti si ale také vyzkoušeli třeba práce se špičkovou zdravotnickou technikou a výcvikovými simulátory.

Soutěž se do prostředí reálných nemocnic vrátila po dvouleté přestávce způsobené opatřeními proti nemoci covid-19. Poslední dva ročníky se uskutečnily online. Zároveň také letošní ročník uzavřel pomyslné kolečko po jihočeských nemocnicích a příští rok se opět vrátí tam, kde v roce 2014 soutěž začínala, tedy do Prachatic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Medik roku

Štítky soutěž, Český Krumlov, Praha, nemocnice, lékařství, 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Brno, Plzeň, Hradec Králové, Jihočeské nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krumlově se uskutečnil již sedmý ročník soutěže Medik roku. Zvítězily týmy z Prahy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.