Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Virtuální realita pro středoškoláky. Krajský úřad vypisuje zakázku

Jihočeský kraj chce vybavit své školy zařízením v oblasti virtuální reality. Kromě techniky se nová veřejná zakázka týká hlavně softwaru a školení, aby s technikou dokázali pracovat zaměstnanci jednotlivých škol.

Věc projednávali minulý týden radní krajského úřadu, kteří rozhodli o vypsání veřejné zakázky s názvem Zavedení prvků virtuální reality ve výuce. 

„Chceme podpořit moderní výuku. Virtuální realita je médium budoucnosti z pohledu pedagogiky a vzdělávání. Proto bychom rádi vybavili školy, které zřizujeme. Chceme ale hlavně školám zajistit tu samotnou dovednost,“ vysvětlil pro Budějckou Drbnu náměstek hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Kraj chce skrze zakázku získat vybavení, ale také software a školení pro zaměstnance jednotlivých škol. Virtuální realita už dnes slouží k výuce řady oborů, jako je napříkald zdravotnictví či strojírenství.

„Rádi bychom, aby byl v každé škole člověk, který dokáže se softwarem pracovat a bude učit ostatní. Na středních školách se to již běžně využívá. Je to efektní i efektivní. Jihočeské školy od nás v tomto ohledu mají podporu,“ sdělil Klíma.

Se školením by se mohlo začít už v nadcházejících měsících, nejspíše od prosince či ledna. 

„Dlouho jsme o tom přemýšleli. Motivuje mě k tomu i spolupráce s Horním Rakouskem, kdy se koná přeshraniční soutěž start-upů a virtuální realita tam hraje významnou roli. Děti si díky těmto nástrojům více zapamatují, je to efektivní nástroj. Dříve se jim vysvětlovala buňka, nyní se mohou přímo do ní podívat. Potřebujeme zavést jednotný systém do krajských škol. Nechceme nakoupit brýle, na které se pak bude ve skladu prášit,“ shrnul jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky virtuální realita, jihočeský kraj, škola, výuka, krajský úřad, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Virtuální realita pro středoškoláky. Krajský úřad vypisuje zakázku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.