Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vzdělání a řemeslo začíná 2. listopadu. Dorazí speciální host, pilot Martin Šonka

PR článek

Už 2. listopadu startuje na českobudějovickém Výstavišti další ročník největšího jihočeského veletrhu středního a odborného vzdělání. Letos i s expozicemi 4 vysokých škol. Vstup je zdarma. Hosty budou letecká esa Martin Šonka a Peter Smik.

Třídenní výstava VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, letos nejen pro budoucí středoškoláky, ale i pro zájemce o studium na vysoké škole, začíná jako tradičně ve čtvrtek a končí v sobotu. Žáci základních škol se mohou podrobně seznámit s širokou nabídkou středních škol a učňovských oborů nejen Jihočeského kraje. Středoškoláci pak mají možnost informovat se o studium na Jihočeské univerzitě, České zemědělské univerzitě, Univerzitě obrany nebo Vysoké školy technické a ekonomické. Na jednom místě je možné získat přehled a maximum informací o nabídce studia, mluvit se zástupci škol, studenty i absolventy a odbornými poradci. 

„Výstavy se pravidelně účastní také největší zaměstnavatelé z regionu, kteří v rámci studia nabízí praxi nebo pracovní stáž. Díky nim si mohou žáci vytvořit představu o možnostech uplatnění na trhu práce po absolvování vybraného oboru,“ uvádí projektová manažerka výstavy Tereza Benešová.

Celostátní soutěže a ukázky sebeobrany

Tradiční součástí výstavy jsou také celostátní soutěže, například kuchařská, Truhlář roku, elektrosoutěže a tradiční Veletrh fiktivních firem v pavilonu T2.

„Studium nemusí být nuda, to se všichni přesvědčí při pódiových prezentacích škol v Národním pavilonu Z. Budoucí kadeřníci předvedou tradiční i netradiční účesy, studenti vojenské střední školy zase systém technik pro sebeobranu a boj zblízka, chybět nebude ani módní přehlídka,“ říká tisková mluvčí Výstaviště Michaela Čeňková.

Hosté ministerstva obrany: pilot letecké záchranné služby a mistr světa

Od letového mechanika AČR, přes vojenského pilota až k pilotu letecké záchranné služby společnosti DSA - to je příběh Petera Smika, hosta Univerzity obrany. O tom, jaké je to sedět v kokpitu letadla a zachraňovat lidské životy, bude na výstavě VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO vyprávět ve čtvrtek od 10:00 hodin. Zajímavostí je určitě i to, že Peter Smik je příbuzný pilota RAF Otto Smika. Ten byl považován za letecké eso v druhé světové válce. Rodina Smiků má tak v armádě dlouholetou tradici.

V pátek ve stejný čas dorazí na Výstaviště další speciální host Martin Šonka, český akrobatický a bývalý bojový pilot vzdušných sil AČR. Je také vicemistrem světa, mistrem Evropy a České republiky v akrobatickém létání.

„Martin Šonka je mistr světa elitní letecké série Red Bull Air Race, člen reprezentace České republiky v letecké akrobacii kategorie unlimited,“ upřesnila Michaela Čeňková.

S volbou školy a povolání pomůže i informační a poradenské středisko Úřadu práce ČR. VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO navštíví každoročně během zmíněných tří dnů tisíce lidí, výstava je určena také pro učitele, výchovné poradce a rodiče.

VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO, 2. – 4. listopadu 2023 (čtvrtek a pátek 9:00 – 17:00, sobota 9:00 – 15:00). Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. Informace jsou na webu a facebooku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky české budějovice, vzdělání, vzdělání a řemeslo, výstaviště, výstava, vzdělání, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzdělání a řemeslo začíná 2. listopadu. Dorazí speciální host, pilot Martin Šonka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.