Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Chcete studovat a věnovat se zároveň hudbě? Hudební gymnázium je ta správná volba

PR článek

Také letos otevírá Hudební gymnázium České Budějovice (HGCB) jednu třídu pro děti, které hudbou žijí. Ať už hrajete na hudební nástroj, věnujete se zpěvu nebo je pro vás muzika a vše okolo ní hlavním koníčkem, nabízí HGCB ideální možnost skloubit středoškolské studium a vaši vášeň pro hudbu.

Nabízíme prostor talentovanýžákům, kteří chtějí prohloubit svůj talent a zároveň absolvovat plnohodnotné gymnaziální vzdělání. Náš studijní program nabízí čtyřleté studium ve čtyřech oborech, a to v Hudebním oboru, v oborech Hudební produkce, Hudební režie a Zvukové tvorby. Hudební obor nabízí vedle klasické hudby vzdělání také v oborech populární hudba a jazz. Hudební a Zvuková režie mají své zázemí ve špičkově vybaveném nahrávacím studiu,“ řekl ředitel Hudebního gymnázia České Budějovice Milan Bašta.

Jednotné přijímací zkoušky z českého jazyka a matematiky se na HGCB konají ve dnech 12. a 15. dubna 2024. Ověření studijních předpokladů pro zvolený obor 22. a 23. dubna.

Hlavní předností gymnázia je nadstandardní prostor pro individuální výuku. „Vzhledem k nižšímu počtu žáků ve třídách, než je běžné u většiny gymnázií, je naší prioritou i individuální přístup a těsnější kontakt s pedagogy. Vyučující individuální hudební výuky jsou zkušení pedagogové, aprobovaní ve svém oboru. Mnozí z nich působí na středních a vysokých uměleckých školách či v předních uměleckých tělesech,“ zdůraznil ředitel školy.

Žáci mají po celou dobu studia možnost výrazné profilace podle jejich studijních zájmů formou široké nabídky volitelných předmětů.

Škola úzce spolupracuje s vysokými uměleckými školami a s partnerským Gymnáziem a Hudební školou hlavního města Prahy. Navazuje spolupráci i se školami stejného typu v zahraničí, které vykazují ty nejlepší výsledky v daném oboru. „Přínosem pro naše žáky a jejich vzdělávání je i pravidelná spolupráce s uměleckými institucemi, uměleckými soubory a stejně tak spolupráce s médii. Aktivně se zapojují do příprav a realizace jednotlivých uměleckých produkcí v regionu, stejně tak se aktivně podílí na přípravě, propagaci, realizaci a technickém zajištění hudebních cyklů, soutěží a festivalů,“ doplnil Milan Bašta.

Absolvent gymnázia získá úplné střední vzdělání s maturitou, umožňující mu pokračovat ve studiu na kterékoliv vysoké škole. Možnosti uplatnění našich absolventů na trhu práce jsou zvláště u oborů zvuková tvorba a hudební produkce mimořádně široké. A to od lokálních kulturních institucí a kulturních zařízeních, přes nahrávací studia, filmové produkce, rádia, televizní společnosti, až po mezinárodní hudební festivaly.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky gymnázium, vzdělání, studium, hudba, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete studovat a věnovat se zároveň hudbě? Hudební gymnázium je ta správná volba  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.