Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

VŠTE akreditovala technický program Řídicí procesy ve strojírenství

PR článek

S akreditací nového studijního programu Řídicí procesy ve strojírenství vstoupí do nadcházejícího akademického roku Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích (VŠTE).

„Reagujeme především na poptávku jihočeských firem, které chtějí, abychom klasický strojírenský obor rozšířili o další prvky spojené s automatizací, IT a dalšími inovativními procesy, provázejícími jejich podnikání,“ vysvětluje Vojtěch Stehel, rektor VŠTE.

Akreditace nového programu zabrala necelé dva roky. Škola přitom využila Národní plán obnovy, s jehož podporou vybavuje nové laboratoře přístroji, a spolu s podniky mohla připravit samotný studijní plán.

Studium je tříleté prezenční v bakalářském programu až pro 40 studentů a studentek. Otevře se už v novém semestru, neboť třetí kolo přijímacího řízení na VŠTE skončí 31. srpna. 

Podle Miroslava Dvořáka, předsedy Jihočeské hospodářské komory a generálního ředitele strojírenské společnosti Motor Jikov Group, jde o velmi potřebný program.

„Přesně odpovídá současným potřebám průmyslu, kde se stále větší důraz klade na propojení klasických strojírenských dovedností, získaných ve škole i při odborné praxi, s moderními technologiemi,“ říká Miroslav Dvořák. A oceňuje, že regionální vysoká škola na tyto požadavky reaguje a pomáhá tak připravit kvalifikované odborníky, kteří budou schopni udržet konkurenceschopnost. „Očekáváme, že absolventi oboru přinesou do našich firem nové nápady a inovace,“ zdůraznil Dvořák.

Studijní program je postaven na znalostech z oblasti pokročilých strojírenských technologií, umělé inteligence, materiálového inženýrství, kybernetické bezpečnosti, IT, automatizační techniky či analýzy dat.

„Na tento bakalářský studijní program bude možné plynule navázat v našem magisterském oboru Strojírenství a bude tak možné získat titul Ing.,“ uvedl rektor.

Absolventi mají firmám pomoci s prosazováním Průmyslu 4.0, jak se také označuje 4. průmyslová revoluce spojovaná s budováním chytrých továren či zaváděním digitalizace, automatizace a robotizace do předvýrobních a výrobních procesů.

Takto připraveni absolventi by se měli uplatnit nejen na pozicích technologů ve strojírenské výrobě, ale i při řešení využití a nasazení nových strojů, výrobních postupů, zavádění technologických změn a inovací. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VŠTE, vysoká škola, nový obor, Řídicí procesy ve strojírenství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE akreditovala technický program Řídicí procesy ve strojírenství  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.