Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Otevřeno. Žáci i učitelé ZŠ Pohůrecká si užijí novou jídelnu

Příjemná novinka čeká na žáky Základní školy Pohůrecká. První školní den byla slavnostně otevřena zcela nová jídelna, kterou si již zítra všichni naplno užijí.

Rekonstrukce provozu školní kuchyně a jídelny stála více než 13 milionů korun, jednalo se tak o jednu z hlavních investic do budějckých škol letošního léta. „Doufám, že nová jídelna bude sloužit třicet až čtyřicet let jako ta stará. Chtěl bych všem, kteří se tady budou stravovat, tedy dětem i učitelům, popřát, aby jim tu vždy chutnalo,“ řekl v úterý při slavnostním otevření, kterého se zúčastnily desítky hostů, náměstek primátora Martin Maršík.

Během slavnostního otevření nechybělo střihání pásky a provedení prostory společně s výkladem. Na akci se přijeli podívat i zástupci z jiných škol.

Nová jídelna ale není jedinou letošní investicí do ZŠ Pohůrecká. V pavilonu II byly upraveny stávající dispozice, díky čemuž mohly vzniknout nové učebny a kabinety. Důvod, proč došlo k navýšení kapacity školy, je jednoduchý - o školu byl při letošních zápisech do prvních tříd tak velký zájem, že bylo třeba nezbytné výukové prostory zajistit.

Štítky jídelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevřeno. Žáci i učitelé ZŠ Pohůrecká si užijí novou jídelnu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.