Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První prázdniny si školáci užijí na konci října

První týden nového školního roku mají žáci za sebou. Jaký bude harmonogram následujících měsíců? Kdy se zase mohou těšit na prázdniny? První z nich si užijí již za necelé dva měsíce!

Jedná se samozřejmě o podzimní prázdniny, které trvají dva dny. Letos proběhnou v termínu 29. a 30. října. Následovat budou vánoční prázdniny, které budou zahájeny ve středu 23. prosince a potrvají do neděle 3. ledna.

Jelikož na 31. ledna připadá příští rok neděle, dostanou děti pololetní vysvědčení už 28. ledna. O den později si užijí jednodenní prázdniny.

Než se ale nadějí, alespoň tedy na některých školách, přikvapí prázdniny jarní. A s těmi už to termínově tak jednoduché není, protože je má každý region nastaven jinak.

Jako první si jarní prázdniny užijí na Písecku - v termínu 8. až 14. února. V dalším týdnu budou následovat regiony Táborsko, Prachaticko a Strakonicko. Od 22. do 28. února si volno dopřejí školáci na Českobudějovicku a Českokrumlovsku. Jako poslední přijde na řadu Jindřichohradecko, a to v termínu od 7. do 13. března.

Žáci a studenti z Jindřichohradecka se tak do školních lavic vrátí jen na krátkou dobu, protože hned 24. března startují dvoudenní velikonoční prázdniny.

Školní rok bude ukončen ve čtvrtek 30. června.

Na některých školách bude zajisté také vyhlášeno ředitelské volno, a to například z důvodu nutných oprav a tak dále.

Štítky jarní prázdniny, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, okres Tábor, okres Prachatice, okres Strakonice, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První prázdniny si školáci užijí na konci října  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.