Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Firemní mateřinka zahajuje provoz. Bude veselá a barevná

Mateřská škola Preslova zítra, ve středu 1. října, vůbec poprvé přivítá své malé žáčky. Firemní školka pro děti zaměstnanců jihočeského krajského úřadu a Nemocnice České Budějovice zahajuje školní rok 2014/2015. Celkově se bude starat zhruba o 50 dětí.

Krajský úřad a nemocnice si kapacitu mateřinky rozdělily přesně na půl. Ačkoliv to ze začátku vypadalo, že bude o volná místa boj, nakonec tomu tak nebylo. Do naplnění kapacity chybí ještě dvacet dětí. Předpokládá se však, že nastoupí v blízké době.

Provoz školky zajistí krajský úřad, budovu poskytla Nemocnice České Budějovice. Bylo však třeba ji zrekonstruovat. Práce vyšly zhruba na 12 milionů korun - výměna oken, fasáda, sociální zařízení, vnitřní úpravy, výtah a tak dále.

A jaké je motto mateřinky? Duhová  školička - veselá písnička - německá  slovíčka! Vedení školky sází na pestrost hravých činností. Stejně pestré jsou i barvy, které dvoupatrovou školičku zdobí. Co se týká německých slovíček, tak děti se budou v rámci výchovných činností přirozenou cestou seznamovat s některými německými slovy a frázemi. Němčina by měla být v dohledné době zúročena v rámci spolupráce s příhraniční rakouskou mateřskou školou.

Ve školce kromě ředitelky působí čtyři pedagogické pracovnice s odbornou kvalifikací a tři pracovnice nepedagogické.

Štítky mateřská škola, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj, otevření, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firemní mateřinka zahajuje provoz. Bude veselá a barevná  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.