Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Harlem Shake ovládl Jihočeskou univerzitu

Chvíli to byl Gangam Style, teď je to pro změnu Harlem Shake. Ten se šíří světem jako vir a neminul ani studenty Jihočeské univerzity.

Harlem Shake je nový, s trochou nadsázky, hudební a taneční fenomén. Na videích pozorujeme prvních patnáct sekund běžný nudný život v kancelářích či studentských prostorách, přičemž jediným ozvláštňujícím elementem je jeden člověk s maskou na hlavě, který se vlní do předehry skladby.

V okamžiku, kdy zazní heslo „Do the Harlem Shake!“ všechny osoby v záběru kamery začnou křepčit v těch nejbláznivějších možných kreacích a kostýmech.

Studenti Jihočeské univerzity se rozhodli dnes uspořádat svůj vlastní Harlem Shake na akademické půdě. Celou akci zorganizoval studentský klub Medusa na popud studenta Přírodovědecké fakulty Ondřeje Otahala.

„Nejprve jsem viděl nějaká videa s Harlem Shake na internetu, tak jsem si řekl, proč neudělat něco takového i tady. Aspoň se bude něco dít,“ přiblížil Ondřej Otahal svůj prvotní nápad.

Okolo třetí hodiny odpoledne se u Akademické knihovny začaly srocovat hloučky velice podivně vyhlížejících lidí. Zdálo se, jakoby na sebe natáhli úplně všechno, co jim přišlo pod ruku. Hokejisté s berlemi, holky v županech a pyžamech a jiné podobné neidentifikovatelné masky.

„Já si vezmu spacák a vylezu na vchod do knihovny. Snad nebudu udán za výtržnictví,“ popisoval svůj plán jeden z účinkujících Lukáš Chládek. „Doufám, že se sejde co nejvíc lidí a nebudou se bát odvázat,“ dodal.

Nakonec se lidí sešlo opravdu hodně a odvázali se, jak se patří. Aby bylo video dokonalé, nevadilo jim ani křepčit a tančit několikrát po sobě. Organizátoři byli nakonec spokojeni a teď s napětím vyčkávají na výsledné video.

Zatím Budějcká Drbna přináší svým čtenářům prostřednictvím fotek a videa alespoň malou ukázku z dnešní šílené akce.

Harlem Shake studentů Jihočeské univerzity

Úterý, 5. března 2013, 17:45

Harlem Shake studentů Jihočeské univerzity
Harlem Shake studentů Jihočeské univerzity

Štítky Harlem Shake, Jihočeská univerzita, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Harlem Shake ovládl Jihočeskou univerzitu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.